Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

La Floreşti liberalii au comemorat victimele deportărilor

|versiune pentru tipar||
PL / 7 iulie 2010
Partidul Liberal

Ieri liberalii din Floreşti împreună cu Preşedintele filialei teritoriale PL Roman Gherasimov au organizat un miting de comemorare a victimelor deportărilor regimului comunist. La miting au participaţi persoane deportate care îşi amintesc şi astăzi cu tristeţe despre noaptea de 5 spre 6 iulie 1949.

“Mă doare şi acum cînd îmi amintesc de clipele când au bătut în uşa noastră şi ne-au luat cu forţa, ne-au încărcat ca pe nişte animale în vagoane şi ne-au dus departe…” spune unul dintre martorii deportărilor.

“Nu pot să înteleg de ce până acuma nimeni nu s-a încumetat să condamne acest regim, cu siguranţă fiecare dintre voi are un bunel pe care nu l-a cunoscut niciodată” a mai adăugat preşedintele filialei teritoriale PL din Floreşti.

La comemorare a participat şi un grup de preoţi care au ţinut o slujbă de pomenire a celor pierduţi în Siberia. După care toţi cei adunaţi au depus flori la Crucea Martitilor deportărilor situată în oraş.

Partidul Liberal este de părere că în fiecare sat din ţară trebuie sa fie amplasată o cruce sau o piatră comemorativă în memoria celor deportaţi iar pe fundal să fie înscrişi toţi cei care au avut de suferit de pe urma acestui regim.

Amintim că la Sărătenii Vechi din Teleneşti există o astfel de cruce la inaugurarea căreia a participat şi Preşedintele interimar al ţării Mihai Ghimpu.

Ieri s-au împlinit 61 de ani de la cel de-al 3 val al deportărilor basarabenilor în Siberia, Primăria mun. Chişinău, Preşedintele interimar Mihai Ghimpu precum şi Tineretul Liberal au participat la acţiunile de comemorare a deportaţilor şi au depus flori la la piatra din Scuarul Gării feroviare.

Departamentul de Comunicare al PL

Tinerii liberali au participat la acţiunile de comemorare a victimelor deportărilor Tineretul Liberal lansează campania “Apa trece, oamenii rămân”