Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

OTPL desfăşoară campania “Studenţii votează”

|versiune pentru tipar||
PL / 12 noiembrie 2010
Partidul Liberal

În perioada campaniei electorale, Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal (OTPL) desfăşoară campania de informare “Studenţii votează”. În cadrul campaniei, studenţii sunt informaţi în legătură cu iniţiativa legislativă a PL din septembrie 2010, care s-a concretizat într-o modificare a art. 84 din Codul Electoral în sensul asigurării dreptului studenţilor de a vota la orice secţie de votare deschisă în localitatea în care îşi fac studiile, indiferent dacă au sau nu viză de reşedinţă, prezentând carnetul de student şi completând o declaraţie pe proprie răspundere.

Modificarea sus-numită a Codului Electoral vine să rezolve problema multor tineri care nu au viză de reşedinţă în Chişinău şi erau forţaţi de împrejurări să meargă acasă pentru a-şi obţine certificate de vot cu care să poată vota în Chişinău sau alte oraşe mari din republică. Reamintim că fostele autorităţi comuniste au utilizat în repetate rânduri vechea prevedere legală pentru a îngrădi dreptul tinerilor să voteze.

Tinerii liberali speră că eforturile lor de a-i informa pe studenţi vor rezulta într-un activism sporit al acestora în ziua de 28 noiembrie, la alegeri.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL

Liberalii din Ialoveni au sădit arbori pentru dăinuirea noastră “Golgota Basarabiei”, sau istoria tragică a neamului nostru