Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

OTPL a aderat la Tineretul Liberal European

|versiune pentru tipar||
PL / 9 decembrie 2010
Partidul Liberal

Recent, Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal (OTPL) a devenit membru cu drepturi depline al Organizaţiei Tineretului Liberal European (LYMEC), această hotărâre a fost luată în unanimitate de Congresul LYMEC ce s-a desfăşurat între 26–28 noiembrie în Ljubljana, Slovenia.

Congresul LYMEC a fost organizat de Mlada Liberalna Demokratija (organizaţie de tineret liberală din Slovenia) şi a adunat în jur de 80 de participanţi din toată Europa.

Anterior Congresului în colaborare cu Forumul Liberal European, a fost organizat un seminar pe tema: Piaţa europeană internă. În cadrul acestui seminar participanţii au abordat această temă în discuţie liberă cu diferiţi experţi din domeniu: dr. Draško Veselinoviè, fostul director executiv al bursei de valori din Ljubljana şi fostul preşedinte şi director executiv a Bancii din Ljubljana; dr. Peter Vrtaènik, director general al direcţiei piaţa internă din cadrul Ministerului de Economie din Slovenia; dr. Darko Štrajn, preşedintele academiei liberale slovene şi cercetător la Institutul de Cercetare Educaţională; Rado Pezdir, economist sloven de la Şcoala Internaţională de Asistenţă Socială şi Studii de Afaceri.

“Astfel OTPL îşi menţine vectorul european şi este hotărât să promoveze valorile europene în cadrul vietii politice din Republicii Moldova” este de parere Sergiu Boghean, preşedintele Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal.

“Calitatea de membru LYMEC permite OTPL să menţina relaţii apropiate cu diverse organizaţii politice de tineret din UE fapt ce contribuie eficient la apropierea noastră de comunitatea europeană cât şi la preluarea de experienţă în domeniul politicilor de tineret pentru Republica Moldova” a afirmat Anna Cernomaz, Ofiţer Internaţional OTPL

LYMEC a fost înfiinţată în 1976 sub numele de “Mişcarea Tineretului Liberal a Comunităţii Europene”. Ca organizaţie de tineret a Partidului European Liberal Democrat şi Reformist (ELDR), LYMEC sprijină dezvoltarea politică şi de educaţie ale tinerilor din întreaga Europă.

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal

La Mulţi Ani, Români! OTPL lansează Acţiunea de caritate “Să fie lumină!”