Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu ambasadorul Rusiei şi cel al Poloniei în RM

|versiune pentru tipar||
PL / 9 februarie 2011
Partidul Liberal

Liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, a avut în după-amiaza zilei de marţi, 8 februarie, întrevederi separate cu ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Valeri Kuzmin, şi cu ambasadorul Poloniei la Chişinău, Bogumil Luft. Discuţiile, care au durat câte o oră fiecare, au fost axate pe situaţia în lume în general, dar şi pe situaţia politică din Republica Moldova.

“Am discutat despre mai multe lucruri, despre situaţia din Egipt, relaţiile dintre civilizaţii, dintre musulmani şi creştini”, a declarat Valeri Kuzmin. Cu referire la Republica Moldova, ambasadorul Rusiei la Chişinău a spus că a discutat cu Mihai Ghimpu despre perspectivele de depăşire a crizei politice, modificarea Constituţiei, decizia Curţii Constituţionale, care este “destul de originală şi conduce la acţiuni concrete de alegere a şefului statului”.

Totodată, Valeri Kuzmin a evitat să facă unele pronosticuri, subliniid doar că Parlamentul Republicii Moldovei este împuternicit să scoată republica din impas, dar că el consideră că “nici partidele din alianţa de guvernământ nu au gândit până la capăt planul de depăşire a acestei crize politice”.

La rândul său, ambasadorul Poloniei la Chişinău, Bogumil Luft, a spus că “nu este treaba” lui să se implice în politica internă a Republicii Moldova, dar şi-ar dori ca aceasta să parcurgă cât mai rapid calea de reformare şi integrare europeană.

Mihai Ghimpu a apreciat discuţiile cu cei doi oficiale drept constructive. “Ambasadorii au confirmat că în această republică este un for care se numeşte Parlament şi care este responsabil de depăşirea crizei politice”, a subliniat liderul liberal.

Sursa: www.pl.md

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Misiunea FMI Mihai Ghimpu: Problema transnistreană este o piesa în jocul geopolitic global al Rusiei