Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Studenţii din OTPL au decis constituirea Clublui Studenţilor Liberali

|versiune pentru tipar||
PL / 20 martie 2011
Partidul Liberal

Delegaţi de la Cluburile Studenţilor Liberali de la 15 instituţii de învăţământ superior din Republica Moldova au decis astăzi, duminică, 20 martie 2011, constituirea Clublui Studenţilor Liberali la nivel republican (CSL) în cadrul lucrărilor Conferinţei a I-a a Clubului Studenţilor Liberali.

La Conferinţă au participat 159 de delegaţi de la instituţii de învăţământ superior din mun. Chişinău, Bălţi, Cahul şi Comrat. În calitate de invitaţi au participat Prim-vicepreşedinte al PL şi Primarul mun. Chişinău Dorin Chirtoacă, vicepreşedinte al PL şi deputatul Valeriu Munteanu, şi ministrul Tineretului şi Sportului Ion Cebanu, precum şi reprezentanţi ai Clubului Liceenilor Liberali.

Delegaţii Conferinţei au adoptat rezoluţii privind suplimentarea numărului de cărţi în bibliotecile universitare, privind implementarea învăţământului la distanţă şi privind stimularea participării studenţilor în procesul de edificare a statului de drept.

De asemenea, Conferinţa a I-a a Clubului Studenţilor Liberali a ales organele de conducere — Preşedintele, Secretarul General, Biroul Permanent şi Consiliul. Cu votul majorităţii delegaţilor în calitate de preşedinte al Clublui Studenţilor Liberali a fost ales Ion Bargan, student la Facultatea de Drept a Universităţii de Stat, lider al Clublui Studenţilor Liberali “USM”. Au mai candidat pentru funcţia de preşedinte Victor Chironda, Arina Spînu şi Nicu Nastas. La propunerea preşedintelui, a fost aleasă în calitate de Secretar General al CSL Sabina Reşetnic, studentă la Universitatea Liberă Internaţională, lider al Clubului Studenţilor Liberali “ULIM” şi 5 vicepreşedinţi — Alexandru Munteanu, student la Universitatea de Stat “Alecu Russo” din mun. Bălţi, Vadim Manolachi, student la Universitatea de Stat “Bogdan Petriceicu Hajdeu” din or. Bălţi, Petru Vornicov, student la Universitatea de Stat din Comrat, Arina Spînu, studentă la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testimiţanu” şi Victor Mocanu, student la Universitatea Agrară de Stat din Moldova.

După finalizarea lucrărilor Conferinţei, studenţii liberali au desfăşurat un flash-mob în Scuarul Europei din Grădina Publică “Ştefan cel Mare şi Sfânt” în susţinerea iniţiativei de suplimentare a numărului de cărţi în bibliotecile universitare.

Departamentul de Comunicare al Organizaţiei de Tineret a PL
Sursa: www.pl.md

Rezoluţia Conferinţei a I-a a Clubului Studenţilor Liberali privind implementarea învăţământului la distanţă Clubul Studenţilor Liberali a organizat un flash-mob în susţinerea Rezoluţiei privind suplimentarea numărului de cărţi în bibliotecile universitare