Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Clubul Studenţilor Liberali a organizat un flash-mob în susţinerea Rezoluţiei privind suplimentarea numărului de cărţi în bibliotecile universitare

|versiune pentru tipar||
PL / 21 martie 2011
Partidul Liberal

Clubul Studenţilor Liberali a organizat duminică, 20 martie 2011 un flash-mob în susţinerea Rezoluţiei adoptate la Conferinţa a I-a a Clubului Studenţilor Liberali privind suplimentarea numărului de cărţi în bibliotecile universitare. Acţiunea a avut loc în Grădina Publică “Ştefan cel Mare şi Sfânt” cu participarea a circa 30 de studenţi liberali, atât din mun. Chişinău, cât şi din mun. Bălţi şi or. Cahul.

Studenţii liberali au improvizat o bibliotecă universitară care are un număr redus de cărţi şi cu un conţinut învechit, arătând prin acţiune că la o carte deseori stau 3–4 studenţi.

Autoarea Rezoluţiei, Elena Podoleanu, studentă la Universitatea de Stat, vicepreşedinte a Clublui Studenţilor Liberali “Universitatea de Stat din Moldova” a propus această iniţiativă după ce s-a confruntat cu problema insuficienţei fondului de carte în bibliotecile universitare.

Ion Bargan, preşedintele Clublui Studenţilor Liberali a precizat că solicitarea este adresată rectoratelor instituţiilor de învăţământ superior, deoarece la momentul de faţă Ministerul Educaţiei alocă bani de la bugetul de stat doar pentru bibliotecile instituţiilor de învăţământ preuniversitar. “Solicităm rectoratelor să stabilească un anumit procent din fondurile proprii pentru a suplimenta numărul de cărţi, astfel încât tinerii să fie informaţi cu cărţi de actualitate”.

Clubul Studenţilor Liberali a anunţat transmiterea în următoarele zile a unor cereri oficiale rectoratelor instituţiilor de învăţământ superior din Republica Moldova.

Departamentul Comunicare al Organizaţiei de Tineret a PL
Sursa: www.pl.md

Studenţii din OTPL au decis constituirea Clublui Studenţilor Liberali Tineretul Liberal a depus flori la mormintele membrilor Sfatului Ţării