Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Tineretul Liberal a depus flori la mormintele membrilor Sfatului Ţării

|versiune pentru tipar||
PL / 27 martie 2011
Partidul Liberal

Tineretul Liberal a omagiat astăzi, 27 martie, 93 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Tinerii au depus flori la mormintele membrilor Sfatului Ţării, organul reprezentativ al poporului din acea perioadă. Liberalii au ţinut un moment de reculegere la mormântul lui Anton Crihan, unul dintre membrii marcanţi ai Sfatului Ţării, cinstind altfel memoria şi faptele predecesorilor, care au avut viziunea şi încrederea necesare pentru edificarea unui viitor mai bun pentru naţiune.

Membrii organizaţiei şi-au asumat responsabilitatea de a veni în viitorul apropiat cu o iniţiativă privind edificarea unor pietre funerare la mormintele tuturor membrilor Sfatului Ţării din cimitirul Armenesc.

Ion Bargan, vicepreşedinte al Tineretului Liberal a menţionat că TL va promova consecvent adevărul istoric, chiar dacă la momentul de faţă aceste acţiuni nu sunt populare. “Scopul nostru este ca cel puţin tânăra generaţie să se debaraseze de minciunile comuniste, să accepte identitatea, limba şi istoria noastră românească”.

Tinerii Liberali au statuat, de asemenea, că este de datoria noastră a tuturor ca astăzi, la 93 de ani de la marele eveniment, să depunem toate eforturile pentru a ne regăsi împreună cu românii din actualul stat român, în Uniunea Europeană.

Basarabia a fost prima dintre provinciile româneşti înstrăinate fără voia lor, care şi-a declarat dorinţa de a se regăsi, Transilvania şi Nordul Bucovinei urmându-le exemplul pe parcursul aceluiaşi an, contribuind la crearea României Mari.

Evenimentul este cu atât mai important, cu cât, deciziile au fost luate de către organele alese în mod democratic şi reprezentând întregul popor.

Departamentul Comunicare al OTPL
Sursa: www.pl.md

Clubul Studenţilor Liberali a organizat un flash-mob în susţinerea Rezoluţiei privind suplimentarea numărului de cărţi în bibliotecile universitare Conferinţa Republicană a IV-a a Tineretului Liberal