Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Treisprezece femei de la OFPL au participat la scoala de accedere la nivelul decisional

|versiune pentru tipar||
PL / 29 martie 2011
Partidul Liberal

Începând cu 25 ianuarie, treisprezece candidate la alegerile locale din 2011, din diferite localităţi ale Republicii Moldova, membre a Organizaţiei de Femei a Partidului Liberal au participat la “Şcoala de accedere la nivelul decizional pentru femeile candidate la alegerile locale” organizat de Institutul Republican International, împreună cu alte 26 reprezentante de la PD si PLDM. Aceasta şcoală s-a desfăşurat în trei module începând cu luna ianuarie şi a finalizat pe data de 27 martie.

Agenda şcolii a fost foarte consistentă şi cu subiecte de maximă importanţă pentru a putea reuşi la Alegerile Locale din luna iunie: Strategie electorală, Bugetul unei campanii electorale, Organizarea staffului electoral, Campania de la uşă la uşă, Leadershipul femenin, Buna guvernare, Comunicarea politica / persuasivă şi interacţiunea unui candidat cu mass-media.

Tot aici a fost prezentat sondajul naţional Moldova elaborat de Baltic Surveys/ The Gallup Organization în perioada 24.01-7.02.2011. Acest sondaj reprezintă un instrument util pentru structurarea discursului şi campaniei electorale la alegerile locale. Un alt avantaj a acestui traning a fost interacţionarea cu experţi naţionali şi internaţionali precum Steven Rader, Director de program IRI Moldova; Peter-Vlad Ianusevici, expert internaţional în comunicare; Daniela Terzi-Barbarosie, Directoare Centrul “Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare” şi Liliana Vitu- Eşanu, Directoarea Departamentului Actualitati Moldova 1, şi schimbul de experienţă între particicpantele care deja au trecut prin mandatul de primar sau consilier.

La finele progarmului participantele au primit Diplome de participare din parte Institutului Internationla Republican şi cuvinte de încurajare din partea mai multor oficiali. Corina Fusu, deputat şi vice- preşedinta Comisiei Parlamentare pentru cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, dar şi preşedinta OFPL a facut o scurtă prezentare a situaţiei femeilor pe plan naţional şi internaţional, şi a iterat importanţă accederei femeilor la funcţiile decizionale în cadrul Autorităţilor Publice Locale ca factor esenţial în promovarea democraţiei şi dezvoltarea comunitară.

Participantele au rămas profund impresionate de calitatea inaltă a instruirii şi prestaţia experţilor, ele au exprimat mulţumiri atât IRI, dar şi conducerii PL şi OFPL pentru delegarea la acest eveniment, dar şi încrederea în forţele acestora de a reuşi la Alegerile Locale.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Rezoluţia Conferinţei Republicane a IV-a a Tineretului Liberal privind necesitatea elucidării evenimentelor din 7 aprilie 2009 Clubul Studenţilor Liberali a organizat o cafenea politică cu preşedintele Mihai Ghimpu