Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Incendiu electoral la Străşeni

|versiune pentru tipar||
PL / 11 aprilie 2011
Partidul Liberal

Maşina candidatului PL la funcţia de primar, în oraşul Străşeni, Valentina Casian, a fost incendiată în noaptea de duminică spre luni. Autoturismul era parcat în curtea blocului de locuit.

Din primele verificări efectuate, pompierii au putut doar să confirme faptul că este exclusă ipoteza unei defecţiuni tehnice care ar fi provocat incendiul.

“După ce am anunţat că voi candida pentru funcţia de primar a oraşului Străşeni, din partea Partidului Liberal, am fost ameninţată direct de unul din contracandidaţii mei. Am rămas şocată când mi-am descoperit maşina în flăcări în faţa blocului. De la vorbe au trecut la fapte. Acest caz ruşinos are iz politic, însă nu mi-a schimbat intenţia de a candida pentru fotoliul de primar. Toate aceste intimidări arată încă odată cât de neputincioşi sunt oponenţii mei din cursa electorală”, a declarat Valentina Casian, candidat la funcţia de primar pentru oraşul Străşeni.

Conducerea Partidului Liberal consideră această intimidare a candidatului la funcţia de primar de Străşeni, drept nedemnă. Concurenţa politică nu trebuie să treacă de normele legale şi etice.

Incidentul s-a produs după ce Valentina Casian şi-a făcut publică intenţia de a candida pentru primăria oraşului Străşeni din partea Partidului Liberal. Autorităţile au demarat o investigaţie în acest sens.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Depuneri de flori, la doi ani de la evenimentele din 7 aprilie 2009 100 de tineri liberali urmează exemplul lui Dorin Chirtoacă