Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Fortificarea segmentului liberal pe arena politică din Europa

|versiune pentru tipar||
PL / 19 aprilie 2011
Partidul Liberal

În perioada 15–17 aprilie 2011, în Bulgaria, localitatea Pravets, s-a desfăşurat seminarul “Consolidarea şi întărirea organizaţiilor democratice”, organizat de Fundaţia Friedrich Naumann şi Forumul European Liberal.

În cadrul grupurilor de lucru au fost discutate un şir de probleme stringente cu care se confruntă Partidele Liberale din regiune. Schimbul de experienţă şi analiza detaliată a situaţiei politice din ţările europene, unde partidele liberale fac parte din coaliţiile de guvernământ, le-a permis participanţilor la seminar să traseze o listă de priorităţi în procesul de politici publice şi să identifice domeniile unde politicile liberale ar aduce reformele necesare.

“Nimeni nu se poate aştepta că muncind într-o coaliţie nu vor apărea probleme, mai ales când vorbim de o coaliţie de guvernământ. Dar, suntem conştienţi de faptul că o coaliţie liberal-democratică şi pro-europeană va aduce doar beneficii cetăţenilor, în detrimentul unui partid anacronic şi anti-european, reprezentat pe arena politică din Republica Moldova de Partidul Comuniştilor”, a declarat Corina Fusu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, din fracţiunea PL, prezentă la eveniment.

La seminar au participat atât reprezentanţi ai Partidelor Liberale din regiune (Bulgaria, Macedonia, România, Moldova), cât şi reprezentanţii Institutului Liberal din Bulgaria şi România. Republica Moldova a fost reprezentată de vicepreşedintele Partidului Liberal, Corina Fusu.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Dorin Chirtoacă va candida pentru un al doilea mandat de primar al capitalei! Hristos a Înviat