Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei

|versiune pentru tipar||
PL / 3 mai 2011
Partidul Liberal

Ziua Mondială a Libertăţii Presei ne oferă prilejul de a evalua situaţia presei, considerată a fi unul dintre pilonii care contribuie la dezvoltarea unei societăţi democratice.

Presa liberă reprezintă, în primul rând, un instrument puternic şi complex de comunicare şi de asigurare a accesului la informaţie, fără de care democraţia nu poate exista. Informarea corectă a cetăţenilor constituie rolul esenţial al presei libere, aflată în slujba serviciului public, iar dreptul la informare garantează fiecărui cetăţean posibilitatea de a obţine şi a distribui informaţii, fără discriminare în funcţie de poziţia socială, apartenenţa politică, religioasă ori de altă natură.

Chiar dacă au fost înregistrate anumite progrese la capitolul libertăţii presei în Republica Moldova, totuşi urmează a fi depuse eforturi şi în continuare pentru a asigura condiţii de activitate adecvate pentru jurnalişti şi instituţiile mass-media pe care le reprezintă, prin asigurarea transparenţei decizionale şi a eliminării impedimentelor în realizarea subiectelor de presă.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, Partidul Liberal adresează sincere felicitări reprezentanţilor mass-media, mulţumindu-le pentru eforturile depuse în calitate de a patra putere în stat, respectată şi apreciată de o bună parte din societate. Consolidarea statului de drept prin informarea corectă a cetăţenilor este obiectivul pe care jurnaliştii trebuie să îl promoveze şi în continuare, împreună cu clasa politică, iar libertatea de exprimare şi independenţa mass-media trebuie să-şi ocupe locul cuvenit în societate.

Stimaţi jurnalişti, vă dorim noi succese în activitatea desfăşurată, curaj, onestitate şi multă libertate în exercitarea profesiei.

Cu respect,

Mihai GHIMPU
Preşedintele Partidului Liberal

Sursa: www.pl.md

Hristos a Înviat Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu reprezentanţii FMI