Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu, în discuţie cu Ministrul Afacerilor Externe al României

|versiune pentru tipar||
PL / 27 mai 2011
Partidul Liberal

Perspectivele oferite de derularea proiectelor comune economice, sociale, culturale, educaţionale, de turism, mediu dintre Republica Moldova şi România, dar şi sprijinul constant acordat de România în realizarea parcursului de integrare europeană a Republicii Moldova au fost subiectele de bază discutate în cadrul întrevederii de astăzi a Preşedintelui PL Mihai Ghimpu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, cu Teodor Baconschi, Ministrul Afacerilor Externe al României, aflat într-o vizită la Chişinău.

Discuţia a vizat aspecte de intensificare a cooperării moldo-române, inclusiv accesarea de fonduri europene şi investirea acestora în proiecte comune de succes, în condiţiile în care România este un stat membru al Uniunii Europene, iar Republica Moldova — stat vecin cu Uniunea Europeană.

Totodată, Mihai Ghimpu s-a referit la caracterul ascendent de dezvoltare a relaţiilor bilaterale, exprimând gratitudine pentru sprijinul constant şi dezinteresat pe care România îl acordă Republicii Moldova. “Viitorul Republicii Moldova este cu siguranţă unul european. Pentru ca să realizăm acest vis al cetăţenilor noştri, de a face parte din marea familie europeană, trebuie să implementăm reforme, să realizăm toate angajamentele asumate şi să ajungem împreună cu România în Uniunea Europeană, pentru a se bucura şi cetăţenii noştri de valori europene şi trai decent”, a menţionat Mihai Ghimpu.

Ministrul de Externe al României a menţionat că este preconizata şedinţa comună a Guvernelor Republicii Moldova şi României, care va avea loc la sfârşitul lunii iunie la Galaţi, fiind o ocazie bună de valorificare a perspectivelor de cooperare între cele două state. “România este un susţinător necondiţionat al Republicii Moldova în realizarea parcursului ei european şi a agendei de dezvoltare. Partea de suport european vom continua să ne o asumăm activ”, a spus Ministrul Afacerilor Externe al României.

Teodor Baconschi a precizat că s-a convenit asupra instituirii unui mecanism interministerial care să se ocupe de coordonarea şi consolidarea acţiunilor dintre Republica Moldova şi România.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Vicepreşedintele Băncii Mondiale Dorin Chirtoacă la sărbătoarea “Ultimul sunet”