Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Vicepreşedintele Băncii Mondiale

|versiune pentru tipar||
PL / 26 mai 2011
Partidul Liberal

Agenda de reforme promovate în Republica Moldova cu sprijinul Băncii Mondiale, inclusiv prin implementarea proiectelor investiţionale şi de modernizare în diverse domenii, a constituit subiectul principal discutat astăzi în cadrul unei întrevederi a Preşedintelui PL Mihai Ghimpu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, cu Philippe Le Houerou, Vicepreşedintele Băncii Mondiale pentru regiunea Europei şi Asiei Centrale.

În debutul întâlnirii, Philippe Le Houerou l-a prezentat pe noul director al Oficiului Băncii Mondiale din Moldova, Abdoulaye Seck, care îşi va începe activitatea în Republica Moldova în trei săptămâni.

Mihai Ghimpu a salutat venirea lui Abdoulaye Seck şi i-a dorit succes în noua funcţie, menţionând că speră ca şi în continuare Republica Moldova să implementeze diferite proiecte susţinute financiar de Banca Mondială. În context, Preşedintele PL a exprimat mulţumiri Băncii Mondiale pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în susţinerea reformelor.

Potrivit lui Mihai Ghimpu, reformele care trebuie implementate în regim prioritar în Republica Moldova ţin de descentralizarea puterii şi asigurarea autonomiei locale, liberalizarea economiei, precum şi reformele din domeniul justiţiei, aşteptările cetăţenilor în acest sens fiind foarte mari. Mihai Ghimpu a mai precizat că programul de guvernare al Alianţei pentru Integrare Europeană include aceste angajamente, dar provocările cu care se confruntă Republica Moldova, fiind vorba de 5 campanii electorale în ultimii 2 ani, creează dificultăţi în promovarea agendei de reforme. Este nevoie de stabilitate politică prin alegerea Preşedintelui Republicii Moldova, a menţionat Mihai Ghimpu.

La rândul său, Vicepreşedintele Băncii Mondiale pentru regiunea Europei şi Asiei Centrale a reiterat sprijinul pe care îl va oferi şi în continuare Banca Mondială Republicii Moldova în promovarea agendei de reforme, pentru a asigura o creştere economică durabilă. Republica Moldova este în topul agendei noastre de acţiuni şi avem un parteneriat de succes cu Republica Moldova, care sperăm că se va consolida în continuare, a menţionat Philippe Le Houerou.

Totodată, oficialul s-a referit la importanţa implementării în Republica Moldova cu sprijinul Băncii Mondiale a mai multor proiecte inovaţionale în domeniul protecţiei sociale şi de e-guvernare.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu un grup de europarlamentari Mihai Ghimpu, în discuţie cu Ministrul Afacerilor Externe al României