Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu un grup de europarlamentari

|versiune pentru tipar||
PL / 23 mai 2011
Partidul Liberal

Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, a avut o întrevedere cu o delegaţie din parlamentari ai Grupului Partidului Popular European din cadrul Parlamentului European.

Unul din principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii l-a constituit perspectiva încheierii monitorizării Republicii Moldova de către Consiliul Europei şi trecerea la etapa de post-monitorizare. “Angajamentele asumate de Republica Moldova la momentul aderării la Consiliul Europei nu sunt respectate nici măcar acum, chiar dacă au trecut 15 ani de atunci. Din această perspectivă, este foarte important să continuăm implementarea reformelor democratice pentru ca Republica Moldova să atingă standardele europene în diverse domenii”, a precizat Mihai Ghimpu. Preşedintele PL a amintit despre necesitatea reformării Procuraturii Generale, a SIS-ului, a Ministerului de Interne, promovarea unui şir de reforme eficiente în domeniile independenţei justiţiei, descentralizării puterii centrale ş.a.

Totodată, Mihai Ghimpu a menţionat despre progresele înregistrate de Republica Moldova în realizarea obiectivului de integrare europeană. “Ne dorim ca drumul Republicii Moldova spre UE să fie cât mai scurt şi mai uşor de parcurs. Reformele trebuie implementate nu reieşind din considerentul că ne-am asumat acest lucru faţă de structurile europene, ci pentru că cetăţenii noştri au nevoie de standarde europene la noi acasă”, a menţionat Mihai Ghimpu

Evoluţia situaţiei politice din Republica Moldova, în contextul în care nu se reuşeşte alegerea preşedintelui şi în preajma alegerilor locale, a constituit un alt subiect discutat. “Important este ca în aceste condiţii să asigurăm stabilitatea politică, să evităm alegerile anticipate, pentru a continua implementarea reformelor în Republica Moldova şi să păstrăm Alianţa pentru Integrare Europeană, aşa cum îşi doresc cetăţenii”, a precizat Mihai Ghimpu.

Europarlamentarii au subliniat că toate componentele AIE şi-au asumat angajamentul de a lucra pentru binele cetăţenilor, astfel încât locuitorii Republicii Moldova să beneficieze de un trai decent, similar celui din statele europene. Succesul AIE în implementarea reformelor depinde de unitatea şi funcţionalitatea ei, au mai declarat oficialii europeni, aflaţi în vizită de lucru la Chişinău în perioada 22–24 mai.

La întrevedere au mai participat deputaţii Ion Hadârcă, preşedintele fracţiunii parlamentare PL, şi Boris Vieru.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Mihai Ghimpu a participat la mitingul de comemorare a eroilor căzuţi în luptele de la Coşniţa Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Vicepreşedintele Băncii Mondiale