Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu a participat la mitingul de comemorare a eroilor căzuţi în luptele de la Coşniţa

|versiune pentru tipar||
PL / 20 mai 2011
Partidul Liberal

Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, a participat ieri, la Coşniţa, la mitingul de comemorare consacrat eroilor căzuţi în războiul de pe Nistru în 1992.

“Războiul de pe Nistru continuă să fie un moment dureros în istoria noastră. Evenimentul de astăzi reprezintă un omagiu adus celor căzuţi pe câmpul de luptă, dar şi tuturor celor care, cu preţul vieţii, au apărat independenţa şi suveranitatea Republicii Moldova. Autorităţile statului şi-au asumat obligaţiunea de a rezolva definitiv şi pe cale paşnică conflictul transnistrean, iar acest lucru va fi cea mai mare mulţumire pentru toţi cei care în 1992 au plecat la luptă pentru a-şi apăra ţara”, a menţionat Mihai Ghimpu în cadrul mitingului.

Tradiţional, pe 19 mai, în fiecare an, combatanţii războiului de pe Nistru se adună la Coşniţa pentru a-i comemora pe camarazii lor de arme, ucişi în lupte. În 1999, cu sprijinul financiar al omului de afaceri Vasile Petre, la Coşniţa a fost înălţat un monument în memoria eroilor căzuţi în luptele din această localitate — o cruce pe care sunt încrustate numele celor ucişi.

La evenimentul de ieri au participat circa 120 de combatanţi.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Familia Buzdugan, alături de echipa PL Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu un grup de europarlamentari