Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Proiect transfrontalier comun: Organizaţia de Femei a PL şi Organizaţia Municipală a Femeilor Liberale Iaşi

|versiune pentru tipar||
PL / 29 iunie 2011
Partidul Liberal

Organizaţia de Femei a Partidului Liberal a avut o întâlnire de lucru la Chişinău cu reprezentantele Organizaţiei Municipale a Femeilor Liberale Iaşi a Partidului Naţional Liberal. Obiectivul acestui eveniment a fost de a consolida parteneriatul între cele două organizaţii, precum şi de a stabili o serie de planuri comune de activitate.

Deputata Corina Fusu, vicepreşedinta PL şi preşedinta OFPL a rostit un mesaj de bun venit tututor participantelor, făcând o scurtă referire la evoluţia PL pe scena politică, relaţia formaţiunii politice cu organizaţiile internaţionale, precum şi activitatea OFPL. A fost menţionat şi rezultatul pe care l-au obţinut femeile liberale în cadrul alegerilor locale generale din 5 şi 19 iunie 2011.

În continuare, Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, a subliniat importanţa acestor întâlniri în contextul apropierii de valorile democratice europene.

Vicepreşedinta OFPL, Zoia Jalba şi preşedinta sectorului Centru Chişinău, Eugenia Iurco au făcut o prezentare a activităţilor OFPL, dar şi a colaborărilor acesteia cu IRI, UN Women, UNDP, Fundaţia Soros, WDN Moldova, Clubul Politic 50/50.

Din delegaţia ieşeană, formată din 7 membri, au făcut parte Maria Melenciuc, Preşedinta Organizaţiei Judeţene a Femeilor Liberale, Doina Tudose, Vicepreşedinta OFL Judeţene, Daria Tanasuca, Resposabil Cooperare Transfrontalieră al OFL Iaşi, Raluca Macovei ş.a.

Maria Melenciuc a făcut o trecere în revistă a activităţilor desfăşurate de Organizaţia Municipală a Femeilor Liberale Iaşi în vederea lărgirii ariei electorale şi dinamizării PNL-ului. Este vorba de organizarea mai multor seminare şi dezbateri pe diferite teme, acţiuni culturale, umanitare, activităţi pentru promovarea de politici publice specifice femeilor.

Referindu-se la experienţa OFL Iaşi în implementarea proiectelor transfrontaliere şi accesarea fondurilor de preaderare ale Uniunii Europene, Daria Tanasuca a menţionat că a fost definitivată iniţiativa de a implementa în comun un proiect transfrontalier. Această iniţiativă rămâne a fi discutată ulterior în cadrul Seminarului “Femeile liberale pot ajuta Romania”, care va avea loc la Iaşi, în perioada 2–3 iulie şi la care vor participa şi două reprezentante de la OFPL.

Ulterior, delegaţia OFPL şi OFL Iaşi au vizitat Complexul Muzeal “Orheiul Vechi”.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Partidul Liberal a comemorat victimele regimului communist Clubul Liceenilor Liberali: Solicităm acordarea dreptului de vot tinerilor de la 16 ani