Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Dorin Chirtoacă — cel mai influent politician al lunii iunie

|versiune pentru tipar||
PL / 5 iulie 2011
Partidul Liberal

Dorin Chirtoacă, Primarul municipiului Chişinău, este cel mai influent politician al lunii iunie, potrivit topului elaborat de către Centrul de cercetări strategice şi consultanţă politică “Politicon”.

Dorin Chirtoacă a acumulat 254,5 puncte, respectiv 13 note de “10” din partea experţilor şi 9 note de “9”, devansându-l pentru a doua lună consecutiv pe prim-ministrul Vlad Filat, aflat pe primul loc în primele cinci luni de monitorizare.

“Eu cred că poziţia lui Dorin Chirtoacă se datorează unei mediatizări foarte intense în cadrul campaniei electorale şi, indiscutabil, asupra experţilor a avut o influenţă remarcabilă faptul că domnul Chirtoacă a fost ales în calitatea de primar general”, a precizat Anatol Ţăranu, Preşedintele “Politicon”.

Pe poziţia a 7-a în topul celor mai influenţi politicieni din luna iunie se situează Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova. În top 50 cei mai influenţi politicieni se mai regăsesc Preşedintele Fracţiunii parlamentare PL Ion Hadârcă (locul 11), consilierul municipal PL Oleg Cernei (locul 12), deputaţii PL Vlad Lupan, Valeriu Munteanu, Corina Fusu, Victor Popa, Ana Guţu, miniştri Vitalie Marinuţa, Anatolie Şalaru.

Topul celor 50 cei mai influenţi politicieni ai lunii este realizat în baza opiniilor a 23 de experţi politici, analişti, ziarişti şi sociologi, care le dau în fiecare lună politicienilor note de la 0 la 10. Criteriile după care au fost apreciaţi politicienii sunt influenţa reală asupra deciziilor politice majore din ţară, popularitatea publică, vizibilitatea în sursele media, precum şi perspectivele politice. Cei 50 de politicieni au fost selectaţi din lista de 100 de participanţi, care în fiecare lună se completează cu persoane noi.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Declaraţia PL cu privire la asigurarea stabilităţii politice, a reformelor şi a accelerării procesului de integrare europeană Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Herman Van Rompuy, Preşedintele Consiliului European