Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Proiectul PL privind statutul municipiului Chişinău nu a fost susţinut de Parlament

|versiune pentru tipar||
PL / 14 iulie 2011
Partidul Liberal

Iniţiativa PL pentru modificarea şi completarea Legii privind statutul municipiului Chişinău nu a găsit susţinere din partea tuturor colegilor de Alianţă din Parlament. În debutul şedinţei Parlamentului de astăzi deputatul PL Valeriu Munteanu, autorul acestui proiect de lege, a solicitat includerea pe ordinea de zi a şedinţei. Deputaţii liberal-democraţi au respins iniţiativa legislativă a PL, fapt ce l-a nemulţumit pe Preşedintele PL, deputatul Mihai Ghimpu. “Cum votaţi voi, aşa o să votăm şi noi. Gata s-a terminat baia, nu avem de gând să vă spălăm public ca să arătaţi frumoşi”, a spus în replică Preşedintele PL.

Mihai Ghimpu s-a arătat nemulţumit şi de faptul că, deşi în adresarea către popor prim-ministrul a vorbit despre reforme, colegii săi din Parlament nu întreprind acţiuni pentru promovarea acestora. “Vorba colegului de Parlament că a stat toată Europa marţi la ecrane, că Moldova are reforme, iar PL nu le acceptă, că este o opoziţie în cadrul AIE. Atunci vă întreb de ce nu aţi votat pentru includerea pe ordinea de zi a acestui proiect propus de PL? Acestea sunt reformele dumneavoastră? Cum o să votaţi voi, aşa o să voteze şi Partidul Liberal. Noi nu vom vota legi care au interese de a scoate omul cuiva şi a pune omul altcuiva. Acestea nu sunt reforme”, a declarat Mihai Ghimpu.

Potrivit iniţiativei legislative propuse de PL, primarul general urmează să numească şi să elibereze din funcţie şefii de subunităţi, departamente, direcţii, întreprinderi municipale, servicii publice, secţii şi servicii ale primăriei, fără a consulta Consiliul municipal Chişinău. Aceste modificări ar permite înlăturarea prevederilor contradictorii existente în legislaţia în vigoare care acordă aceleaşi atribuţii atât primarului, cât şi Consiliului Municipal.

Fracţiunea parlamentară PL a propus includerea iniţiativei legislative privind statutul municipiului Chişinău şi în şedinţa Parlamentului de săptămână trecută, dar, şi atunci, nu a avut susţinerea liberal-democraţilor.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Mihai Ghimpu, în discuţie cu Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei Discursul deputatului Vlad Lupan, Vicepreşedinte PL, Membru al Comisiei Securitate Naţională, Apărare şi Ordine Publică, rostit în şedinţa Parlamentului Republicii Moldova din 15 iulie 2011