Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere de rămas bun cu Ambasadorul SUA Asif Chaudhry

|versiune pentru tipar||
PL / 22 iulie 2011
Partidul Liberal

Preşedintele PL Mihai Ghimpu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova Asif Chaudhry. Întrevederea a avut loc în ultima zi de activitate oficială în Republica Moldova a Ambasadorului Asif Chaudhry.

Mihai Ghimpu a apreciat activitatea intensă a Ambasadorului Asif Chaudhry, precum şi rolul său şi al Statelor Unite ale Americii în dezvoltarea democraţiei în Republica Moldova. Preşedintele PL a exprimat gratitudine pentru proiectele desfăşurate în Republica Moldova în diverse domenii pe parcursul mandatului ambasadorului.

Totodată, Mihai Ghimpu a reiterat importanţa continuării reformelor democratice începute de autorităţi în ultimii doi ani în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă a populaţiei şi a alinierii la standardele europene în diverse domenii. În context, Preşedintele PL a subliniat că acest obiectiv poate fi realizat în condiţii de stabilitate politică.

Mihai Ghimpu a menţionat că apreciază colaborarea dintre Republica Moldova şi SUA şi îşi exprimă încrederea că dialogul bilateral va avansa şi în continuare.

Asif Chaudhry a mulţumit Preşedintelui PL pentru cooperare, amintind şi de activitatea desfăşurată de Mihai Ghimpu în perioada în care a ocupat funcţiile de Preşedinte al Parlamentului şi Preşedinte interimar al Republicii Moldova. Diplomatul american a menţionat că agenda de reforme pe care şi-a asumat-o Republica Moldova este una reală pentru consolidarea statului de drept şi a valorilor democratice, precizând că SUA va susţine şi în continuare realizarea reformelor democratice în Republica Moldova.

Asif Chaudhry a fost numit în funcţia de ambasador al SUA în Republica Moldova în iulie 2008.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

PL la Străşeni — în opoziţie faţă de “harbuzărie” Dorin Chirtoacă şi Mihai Ghimpu în fruntea topului celor mai influenţi politicieni ai lunii iulie