Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mesaj de felicitare din partea CSL adresat Universităţii de Stat cu ocazia aniversării a 65 de ani de la fondare

|versiune pentru tipar||
PL / 1 octombrie 2011
Partidul Liberal

Clubul Studenţilor Liberali “Universitatea de Stat din Moldova” transmite un mesaj de felicitare Universităţii de Stat din Moldova cu ocazia aniversării a 65 de ani de la fondare, dorindu-le rectoratului, cadrului profesoral, angajaţilor auxiliari, precum şi tuturor studenţilor care îşi fac studiile la USM multă sănătate, dragoste şi succese remarcabile în activitatea profesională.

Studenţii liberali urează Universităţii de Stat din Moldova să aibă parte de cât mai buni studenţi, participanţi la concursuri şi competiţii internaţionale, cât mai multe publicaţii ştiinţifice, invenţii şi studii recunoascunte la nivel european şi internaţional, precum şi cât mai multe investiţii financiare din partea bugetului de stat şi a companiilor private.

Clubul Studenţilor Liberali consideră că Universitatea de Stat din Moldova merită să se afle în topul celor mai bune universităţi din lume, iar pentru aceasta avem nevoie de un efort comun pentru promovarea universităţii şi pentru îndeplinirea criteriilor stabilite la realizarea acestor clasamente.

Universitatea de Stat din Moldova, a fost fondată la 1 octombrie 1946, cu denumirea iniţială de Universitatea de Stat din Chişinău. Iniţial, avea 320 de studenţi înscrişi la 5 facultăţi: Fizică şi Matematică, Geologie şi Pedologie, Istorie şi Filologie, Biologie, Chimie. La 19 ianuarie 1990 instituţia este redenumită în Universitatea de Stat din Moldova. USM a fost prima instituţie de învăţământ superior acreditată de către Guvernul RM, certificatul nr. 001 a fost semnat la 22 februarie 2001.

Clubul Studenţilor Liberali “USM” are 90 de membri şi este parte a Clubului Studenţilor Liberali, organizaţie constituită la nivel republican care întruneşte 15 cluburi studenţeşti. Scopurile CSL sunt promovarea valorilor liberale în mediul studenţesc, susţinerea intereselor studenţilor, implicarea acestora în politică şi crearea unei comunităţi studenţeşti dinamice şi unite.

Sursa: www.pl.md

Discursul deputatului Ion Hadârcă, Preşedintele Fracţiunii parlamentare PL, la şedinţa de deschidere a sesiunii de toamnă a Parlamentului Conducerea PL în vizită de lucru la Bruxelles