Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Dorin Chirtoacă şi Mihai Ghimpu, în top 10 cei mai influenţi politicieni ai lunii septembrie

|versiune pentru tipar||
PL / 4 octombrie 2011
Partidul Liberal

Dorin Chirtoacă şi Mihai Ghimpu sunt în topul primilor zece cei mai influenţi politicieni ai lunii septembrie, potrivit clasamentului elaborat de către Centrul de cercetări strategice şi consultanţă politică “Politicon”, făcut public astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Dorin Chirtoacă, Primarul general al municipilui Chişinău, prim-vicepreşedintele PL, a obţinut 198 puncte şi patru note de 10 din partea experţilor, situându-se pe locul al treilea în top.

Pe poziţia a 5-a în topul celor mai influenţi politicieni din luna septembrie, pentru a treia oară consecutiv, s-a situat Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, cu un total de 189 de puncte. Potrivit Directorului Centrului de cercetări strategice şi consultanţă politică “Politicon” Anatol Ţăranu, această poziţie în top a lui Mihai Ghimpu se datorează faptului că ex-preşedintele interimar al Republicii Moldova se remarcă printr-o stabilitate politică de invidiat. “Mihai Ghimpu este un politician pur şi ocupă o poziţie deosebită deoarece nu are în spate resurse administrative. Politicianul Mihai Ghimpu este de o forţă reală şi reflectă deşteptarea şi mişcarea de eliberare naţională din Republica Moldova”, a mai menţionat Anatol Ţăranu.

În top 50 cei mai influenţi politicieni ai lunii septembrie se mai regăsesc Preşedintele fracţiunii parlamentare PL Ion Hadârcă, deputaţii Valeriu Munteanu, Victor Popa, Vlad Lupan, miniştri Vitalie Marinuţa şi Anatolie Şalaru.

Topul celor 50 cei mai influenţi politicieni ai lunii septembrie a fost realizat în baza opiniilor a 26 de experţi politici, analişti, ziarişti şi sociologi, care le dau politicienilor note de la 0 la 10. Criteriile după care au fost apreciaţi politicienii sunt influenţa reală asupra deciziilor politice majore din ţară, popularitatea publică, vizibilitatea în sursele mass-media, precum şi perspectivele politice.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Conducerea PL în vizită de lucru la Bruxelles Conducerea PL la întrevederea cu Stefan Fule, comisar european: Europenizarea constituţiei — soluţia pentru depăşirea crizei politice