Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Premieră: 4 liberali în top zece cei mai influenţi politicieni ai lunii august

|versiune pentru tipar||
PL / 5 septembrie 2011
Partidul Liberal

Dorin Chirtoacă, Mihai Ghimpu, Vitalie Marinuţa şi Ion Hadârcă se regăsesc în primii zece cei mai influenţi politicieni ai lunii august, potrivit topului elaborat de către Centrul de cercetări strategice şi consultanţă politică “Politicon”, făcut public astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Dorin Chirtoacă, Primarul general al municipilui Ghişinău, prim-vicepreşedintele PL, a obţinut 201 puncte şi cinci note de 10 din partea experţilor, situându-se pe locul al treilea în top, după ce anterior a ocupat primul şi al doilea loc în top. Directorul Centrului de cercetări strategice şi consultanţă politică “Politicon” Anatol Ţăranu a precizat că nu este vorba despre o scădere a popularităţii primarului, ci mai degrabă despre faptul că se consumă efectele victoriei în urma alegerilor locale din iunie, iar primarul este axat mai mult pe treburile gospodăreşti şi mai puţin pe politică. “Indiscutabil, Dorin Chirtoacă este unul dintre cei mai de perspectivă politicieni din Republica Moldova”, a mai subliniat Anatol Ţăranu.

Pe poziţia a 5-a în topul celor mai influenţi politicieni din luna august s-a situat Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, cu un total de 191 de puncte. Potrivit expertului Anatol Ţăranu, această poziţie în top a lui Mihai Ghimpu se datorează faptului că ex-preşedintele interimar al Republicii Moldova continuă să îmbine factorul decizional cu cel al unui politician de marcă.

Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa şi Preşedintele fracţiunii parlamentare PL Ion Hadârcă ocupă respectiv locurile 8 şi 9 în top 50 cei mai influenţi politicieni ai lunii august. Vitalie Marinuţa şi Ion Hadârcă au intrat spectaculos în topul realizat de experţii centrului “Politicon”, fiind pentru prima dată în rândul celor 10 cei mai influenţi politicieni din Republica Moldova. Potrivit lui Anatol Ţăranu, Vitalie Marinuţa şi Ion Hadârcă sunt în topul preferinţelor şi atenţiei opiniei publice din considerentul că sunt politicieni maturi şi au fost figuri-cheie în cadrul solemnităţilor organizate cu prilejul aniversării a 20 de ani de Independenţă a Republicii Moldova.

Astfel, PL se plasează calitativ destul de bine în top 10 cei mai influenţi politicieni ai lunii august, 4 dintre cele 10 poziţii fiind ocupate de liberali.

În top 50 cei mai influenţi politicieni ai lunii august se mai regăsesc deputaţii PL Valeriu Munteanu, Vlad Lupan, Ana Guţu, Corina Fusu, viceprim-ministrul Mihai Moldovanu, ministrul Anatolie Şalaru.

Topul celor 50 cei mai influenţi politicieni ai lunii august a fost realizat în baza opiniilor a 27 de experţi politici, analişti, ziarişti şi sociologi, care le dau politicienilor note de la 0 la 10. Criteriile după care au fost apreciaţi politicienii sunt influenţa reală asupra deciziilor politice majore din ţară, popularitatea publică, vizibilitatea în sursele mass-media, precum şi perspectivele politice.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Conferinţa aniversară “Femeia — un argument al libertăţii” Şcoala de vară a Tineretului Liberal