Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Lilian Carp: Coaliţia majoritară din Consiliul Raional Străşeni a schimbat destinaţia banilor prevăzuţi pentru staţia de epurare şi construcţia stadionului raional

|versiune pentru tipar||
PL / 7 octombrie 2011
Partidul Liberal

Reprezentanţii filialei Străşeni ai Partidului Liberal au venit cu o replică referitor la discuţiile duse înainte de formarea majorităţii PLDM-PCRM din cadrul Consiliului Raional.

Carp Lilian, liderul filialei Străşeni a PL a menţionat că “declaraţia precum că PL ar fi iniţiat negocieri cu Partidul Comuniştilor este un neadevăr din partea preşedintelui de raion pentru a-şi acoperi mârşăvia care a făcut-o în crearea alianţei PCRM-PLDM.”

De asemenea Carp a declarat că PLDM şi PCRM au început negocierile imediat după data de 5 iunie, înainte de turul II, fapt ce poate fi confirmat de unele persoane ce au fost martore la o discuţie dintre Petru Voloşciuc şi Petru Porcescu într-un restaurant din Străşeni, în vederea susţinerii candidatului PCRM la funcţia de primar al oraşului.

O altă temă abordată în cadrul declaraţiei PL, este cea referitoare la deciziile luate la şedinţa consiliului din data de 30 septembrie. Carp a declarat că majoritatea PLDM-PCRM au schimbat destinaţia banilor prevăzuţi pentru studiul de fezabilitate a staţiei de epurare a Oraşului, aceştia fiind folosiţi pentru reparaţia viceurilor din cadrul Consiliului Raional. Toată reparaţia viceurilor din clădirea consiliului costând 140 000 lei.

Tot în cadrul şedinţei consiliului, banii prevăzuţi pentru construcţia unui stadion raional le-au fost schimbată destinaţia, una dintre ele fiind încălzirea primăriei satului Dolna, aceasta primind 98 000 lei, în acelaşi timp fiind ignorată cererea primăriei Grebleşti de a repara podeaua grădiniţei localităţii.

Sursa: www.pl.md

Soluţia pentru depăşirea crizei constituţionale discutată la Bruxelles de conducerea PL cu Preşedintele Parlamentului European Campanie ecologică naţională, organizată de Tineretul Liberal