Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Festivalul Republican de Şah “Gheorghe Ghimpu”

|versiune pentru tipar||
PL / 14 noiembrie 2011
Partidul Liberal

Festivalul Republican de şah “Gheorghe Ghimpu” şi-a desemnat ieri câştigătorii. Competiţia s-a desfăşurat la Chişinău, în perioada 5–13 noiembrie, fiind organizată cu concursul Clubului Republican de Şah şi Joc de Dame. Campionatul a avut două probe: turneul de şah open A şi turneul open B.

La turneul de şah open A s-au înscris 50 de jucători de şah de diferite vârste. Pe parcursul a 8 zile aceştia au luptat pentru marele premiu al Festivalului Republican de Şah “Gheorghe Ghimpu”. Potrivit organizatorilor, cel mai tânăr participant la concurs are vârsta de 8 ani şi se numeşte Ivan Schiţco, iar cel mai în vârstă şahist are 68 de ani. Preşedintele PL Mihai Ghimpu a jucat o partidă de şah cu cel mai tânăr participant la competiţie Ivan Schiţco, pentru a-i testa abilităţile.

Învingătorii la categoria open A la şah au fost desemnaţi următorii participanţi: locul I — maestrul internaţional la şah Boris Itchis, locul II — Ruslan Soltanici, maestru internaţional la şah, locul III — Iulian Baltag.

Categoria open B s-a desfăşurat pe parcursul unei singure zile, din considerentul că este vorba de un turneu de şah rapid. La aceasta probă au participat circa 30 de iubitori ai şahului. Cei mai buni au fost desemnaţi Iulian Baltag (locul I), Pavel Vavric (locul II) şi Dan Golub (locul III). Toţi învingătorii au primit şi premii băneşti din partea organizatorilor.

Iurie Opincă, directorul Clubului Republican de Şah şi Joc de Dame, şi-a exprimat speranţa că începând de anul viitor Festivalul de şah în memoria lui Gheorghe Ghimpu va fi un campionat cu participare internaţională.

La festivitatea de premiere a învingătorilor Festivalului Republican de şah Gheorghe Ghimpu, care s-a desfăşurat ieri la Clubul Republican de Şah şi Joc de Dame, au participat Preşedintele PL, deputatul Mihai Ghimpu, Prim-vicepreşedintele PL Dorin Chirtoacă, dar şi fiica regretatului Gheorghe Ghimpu, Oana.

Departamentul Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Desemnarea conducerii Clubului Studenţilor Liberali Studenţii liberali au lansat Campania “Acces liber studenţilor locatari în cămine la orice oră”