Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Studenţii liberali au lansat Campania “Acces liber studenţilor locatari în cămine la orice oră”

|versiune pentru tipar||
PL / 14 noiembrie 2011 | 
Partidul Liberal

Luând în consideraţie Rezoluţia Conferinţei Republicane a II-a a Clubului Studenţilor Liberali privind modernizarea căminelor studenţeşti şi libertatea studenţilor de a intra în cămine la orice oră, pentru care au votat peste 400 de delegaţi, studenţi de la majoritatea universităţilor din Republica Moldova, anunţăm lansarea campaniei “Acces liber studenţilor în cămine la orice oră”.

Decizia vine în urma desfăşurării în lunile mai şi iunie a campaniei “Din Uşă în Uşă”, în cadrul căreia studenţii liberali au interacţionat cu studenţii din căminele studenţeşti. Potrivit studenţilor, asigurarea accesului liber la orice oră în cămin pentru locatari este o practică internaţională şi europeană, care va oferi studenţilor un confort psihologic şi posibilitatea de a se bucura din plin de viaţa studenţească, care include pe lângă studii şi distracţii. De asemenea, va fi soluţionată problema accesului în cămin a studenţilor care lucrează pe timp de noapte. În prezent studenţilor locatari le este restricţionat accesul între orele 23.00 şi 6.00.

Campania “Acces liber studenţilor în cămine la orice oră” va avea două etape. Prima etapă începe astăzi şi va dura 2 săptămâni, timp în care studenţii liberali vor colecta semnături în susţinerea iniţiativei în toate căminele studenţeşti. A doua etapă reprezintă totalizarea listelor de semnături şi înaintarea cererilor însoţite de listele de semnături către rectoratele universităţilor şi către Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova.

Vom informa comunitatea de studenţi şi reprezentanţii mass-media privind răspunsurile şi deciziile pe care le vor lua rectoratele universităţilor şi Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova.

Departamentul Comunicare al Clubului Studenţilor Liberali
Sursa: www.pl.md

Festivalul Republican de Şah “Gheorghe Ghimpu” PL în creştere — confirmat de sondajele sociologice