Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Ana Guţu a iniţiat la APCE o declaraţie privind înlocuirea actualului format de forţe pacificatoare de pe Nistru cu o misiune civilă internaţională

|versiune pentru tipar||
PL / 25 ianuarie 2012
Partidul Liberal

La sesiunea de iarnă APCE din 23–27 ianuarie 2012 Ana Guţu a fost iniţiatoarea unei declaraţii scrise pe problema înlocuirii actualului format de forţe pacificatoare din regiunea secesionistă aşa-zisa Transnistrie cu o misiune pacificatoare civilă internaţională. Versiunea franceză şi versiunea engleză a declaraţiei sunt disponibile pe blogul deputatei Ana Guţu.

La 24 ianuarie, la Strasbourg, Ana Guţu a luat cuvântul pe marginea raportului “Dreptul fiecăruia de a participa la viaţa culturală”.

Totodată, delegaţia Parlamentului Republicii Moldova a avut o reuniune de lucru cu raportorii APCE pentru Republica Moldova, Doamna Lise Christoffersen şi Domnul Piotr Wach. În cadrul reuniunii membrii delegaţiei au pus la curent raportorii cu situaţia politică din Republica Moldova şi intenţiile AIE de a organiza un referendum constituţional.

Sursa: www.pl.md

Preşedintele PL Mihai Ghimpu, în discuţie telefonică cu Thorbjorn Jagland, Secretar General al Consiliului Europei Discursul deputatei Ana Guţu pe marginea dezbaterii de actualitate despre Rusia între două scrutine de alegeri, APCE