Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Dorin Chirtoacă şi Mihai Ghimpu — în topul celor mai influenţi politicieni ai lunii ianuarie

|versiune pentru tipar||
PL / 3 februarie 2012
Partidul Liberal

Dorin Chirtoacă şi Mihai Ghimpu sunt în topul primilor cinci cei mai influenţi politicieni ai lunii ianuarie. Datele se conţin în clasamentul elaborat de către Centrul de cercetări strategice şi consultanţă politică “Politicon”, făcut public astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Dorin Chirtoacă, Primarul general al municipilui Chişinău, prim-vicepreşedintele PL, a obţinut 181 puncte din partea experţilor, situându-se pe locul al treilea în top. Potrivit Directorului Centrului de cercetări strategice şi consultanţă politică “Politicon” Anatol Ţăranu, această poziţie în top a lui Dorin Chirtoacă se datorează faptului că Primarul Capitalei continuă să rămână unul dintre cei mai promiţători politicieni din Republica Moldova. “Dorin Chirtoacă este un politician pe care nimeni nu poate să-l neglijeze în Republica Moldova, iar pentru PL Chirtoacă este un lider incontestabil şi o locomotivă”, a mai spus Anatol Ţăranu.

Pe poziţia a 5-a, în mod tradiţional, în topul celor mai influenţi politicieni din luna ianuarie s-a situat Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, cu un total de 178 de puncte. “Mihai Ghimpu este un lider politic care permanent se găseşte în topul preferinţelor jurnaliştilor şi cetăţenilor”, a menţionat Anatol Ţăranu.

În top 50 cei mai influenţi politicieni ai lunii ianuarie se mai regăsesc Preşedintele fracţiunii parlamentare PL Ion Hadârcă, deputaţii Victor Popa, Valeriu Munteanu, miniştrii Vitalie Marinuţa şi Anatol Şalaru.

Topul celor 50 cei mai influenţi politicieni ai lunii ianuarie a fost realizat în baza opiniilor a 26 de experţi politici, analişti, ziarişti şi sociologi, care le dau politicienilor note de la 0 la 10. Criteriile după care au fost apreciaţi politicienii sunt influenţa reală asupra deciziilor politice majore din ţară, popularitatea publică, vizibilitatea în sursele mass-media, precum şi perspectivele politice.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Argumentele juridice ale deputatului Victor Popa: Referendumul este perfect constituţional PL se detaşează de acţiunile Clubului Liberal pentru Republica Moldova şi de opiniile membrilor acestuia