Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu noul Ambasador al Turciei în Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PL / 25 aprilie 2012
Partidul Liberal

Preşedintele PL Mihai Ghimpu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Turciei în Republica Moldova, Mehmet Selim Kartal.

Mihai Ghimpu l-a felicitat pe diplomatul turc cu ocazia numirii în funcţie şi i-a dorit bun venit şi succes în activitate în Republica Moldova.

Preşedintele PL a remarcat bunele relaţii între cele două state şi potenţialul de dezvoltare a acestora în continuare. Totodată, Mihai Ghimpu a subliniat că urmează a fi extinse relaţiile economice şi comerciale cu Turcia, inclusiv prin parteneriate economice moldo-turceşti.

Ambasadorul Turciei a menţionat că există un potenţial sporit care urmează a fi valorificat în cooperarea economică bilaterală. Mehmet Selim Kartal a dat asigurări că pe durata mandatului va depune toate eforturile pentru a menţine şi îmbunătăţi relaţiile bilaterale şi respectiv a le consolida, ridicându-le la nivel de parteneriat strategic. De asemenea, diplomatul turc a apreciat colaborarea existentă, precizând că ar fi oportună abolirea reciprocă a regimului de vize între Republica Moldova şi Turcia.

Mihai Ghimpu a salutat această idee, subliniind că este în avantajul cetăţenilor ambelor state.

În cadrul întrevederii au fost discutate şi diverse aspecte care vizează Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia.

Departamentul Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Deputata Ana Guţu va interveni cu discursuri la sesiunea de primăvară a APCE Deputata Ana Guţu a vorbit la APCE despre protecţia libertăţii de exprimare şi de informare pe internet şi în mediile on-line