Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu condamnă acţiunile agresive ale CCCEC

|versiune pentru tipar||
PL / 13 iunie 2012
Partidul Liberal

Deputatul Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, condamnă acţiunile Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, desfăşurate în contextul sesiunii de bacalaureat de anul acesta.

Mihai Ghimpu consideră inadecvate şi ofensatoare metodele folosite de ofiţerii CCCEC în lupta cu corupţia din învăţământ. “Să nu uităm de faptul că o bună parte dintre liceenii care susţin bacalaureatul sunt încă minori şi să dai buzna peste ei, în stilul filmelor de acţiune, este cel puţin neprofesionist, ba chiar şi imoral. Sunt metode prevăzute de legislaţie în lupta împotriva corupţiei”, a menţionat Mihai Ghimpu.

Totodată, Preşedintele PL califică acţiunile agresive de percheziţie din licee ca fiind unele de intimidare a elevilor, care urmează să susţină şi în continuare examene, aceştia fiind speriaţi şi demoralizaţi.

Mihai Ghimpu face apel către Procuratura Generală să se autosesizeze şi să iniţieze o anchetă pe marginea acestor cazuri.

Menţionăm că astăzi Mihai Ghimpu a primit în audienţă un grup de liceeni ai instituţiilor de învăţământ din capitală care s-au plâns de acţiunile CCCEC desfăşurate zilele trecute.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Calvarul deportărilor: flori şi lumânări în amintirea victimelor primului val de deportări Scriitorul Spiridon Vangheli la 80 de ani: Vă mulţumim pentru Guguţă!