Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Preşedintele Grupului Partidului Popular European din Parlamentul European Joseph Daul

|versiune pentru tipar||
PL / 18 septembrie 2012
Partidul Liberal

Preşedintele PL, deputatul Mihai Ghimpu a avut astăzi o întrevedere cu Preşedintele Grupului Partidului Popular European din Parlamentul European Joseph Daul, aflat într-o vizită de lucru la Chişinău.

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte de actualitate din domeniile politic şi social-economic, implementarea agendei de reforme asumate de Republica Moldova în realizarea obiectivului de integrare europeană şi în contextul sprijinului pe care Parlamentul European îl acordă Republicii Moldova.

Interlocutorii au făcut un schimb de opinii referitor la evoluţiile înregistrate de Republica Moldova în ultimii ani. “Cu paşi siguri ne îndreptăm spre Europa şi vom reuşi să realizăm programul de guvernare deoarece avem sprijinul partenerilor de dezvoltare în acest sens. Cea mai grea reformă pe care urmează s-o desfăşurăm este cea a mentalităţilor”, a subliniat Mihai Ghimpu.

Deputatul PL a solicitat sprijinul membrilor Grupului Partidului Popular European din Parlamentul European în realizarea vectorului de integrare europeană a Republicii Moldova şi respectiv în semnarea Acordului pentru crearea Zonei de Liber schimb aprofundat şi cuprinzător, Acordului de Asociere şi Acordului de liberalizare a regimului de vize. Totodată, Mihai Ghimpu a solicitat susţinerea Parlamentului European în retragerea necondiţionată a trupelor ruse şi a muniţiilor staţionate în raioanele din stânga Nistrului ale Republicii Moldova, în conformitate cu prevederile dreptului internaţional.

Preşedintele Grupului Partidului Popular European din Parlamentul European Joseph Daul a apreciat progresele înregistrate de Republica Moldova în implementarea reformelor, reiterând sprijinul grupului politic pe care îl conduce în realizarea aspiraţiilor de integrare europeană a Republicii Moldova.

Departamentul Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Deputaţii PL au avut o întrevedere cu Preşedintele Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European Hannes Swoboda Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu şefa Misiunii OSCE în Republica Moldova Jennifer Brush