Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Liberalii din Dubăsari — laureaţi ai Festivalului gastronomic al românilor, desfăşurat în Ungaria

|versiune pentru tipar||
PL / 26 septembrie 2012
Partidul Liberal

Liberalii din Dubăsari sunt laureaţii Festivalului gastronomic al românilor, desfăşurat în oraşul Gyula din Ungaria pe 22 septembrie 2012. La concurs au participat reprezentanţi ai românilor de pretutindeni din 27 de regiuni. Republica Moldova a fost reprezentată de un grup de 8 liberali din raionul Dubăsari, inclusiv doi consilieri raionali.

Tinerii din Dubăsari au impresionat juriul şi publicul Festivalului. Îmbrăcaţi în costume naţionale originale, care reprezentau diverse zone folclorice ale Republicii Moldova, au pregătit bucate tradiţionale, potrivit reţetelor moştenite de la părinţi şi bunei, au aranjat cu gust masa de sărbătoare şi i-au impresionat pe cei prezenţi prin felul lor de a fi — ospitalieri, binevoitori, frumoşi la chip şi la suflet.

Liberalii din Dubăsari au obţinut premiul I şi premii speciale pentru cele mai originale costume populare, cele mai alese bucate, dar şi pentru aranjarea mesei. A fost decizia comună a juriului Festivalului, format din 5 bucătari apreciaţi ce reprezentau restaurante cu specific diferit din Ungaria, precum şi a publicului prezent.

“Ne-am intors cu multe impresii plăcute, dar şi cu multe premii. Am obţinut locul I, de care suntem foarte mândri, dar şi premii speciale pentru cele mai originale costume naţionale, locul de frunte la aranjarea mesei. Participând la acest concurs gastronomic am dat dovadă odată în plus că Tinerii Liberali sunt nu doar uniţi, ci şi talentaţi. I-am impresionat pe vizitatori cu bucatele noastre tradiţionale, iar organizatorii ne-au invitat şi la ediţia de anul viitor”, a menţionat Ludmila Crăciun, Preşedinta Filialei teritoriale PL din raionul Dubăsari, consilier raional.

Festivalul gastronomic al românilor se află la a 8-a ediţie, fiind organizat de Autoguvernarea pe Ţară a Românilor din Ungaria.

Departamentul Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Sediu nou pentru liberalii din Orhei Discursul Preşedintelui Fracţiunii Parlamentare PL, Ion Hadârcă la şedinţa de deschidere a sesiunii de toamnă-iarnă a Parlamentului