Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Monument în memoria victimelor represiunilor regimului comunist inaugurat la Bravicea, Călăraşi

|versiune pentru tipar||
PL / 3 decembrie 2012
Partidul Liberal

Un monument în memoria victimelor represiunilor regimului comunist a fost dezvelit ieri în localitatea Bravicea din raionul Călăraşi. La evenimentul de inaugurare au participat deputaţii Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, Ion Hadârcă, prim-vicepreşedintele PL, Oleg Bodrug, secretarul general al Partidului Liberal, conducerea localităţii, locuitorii satului.

Ceremonia de comemorare a victimelor ocupaţiei sovietice a demarat cu un minut de reculegere, după care a urmat o slujbă religioasă în memoria zecilor de familii care au avut de suferit de pe urmă deportărilor, oficiată de către un sobor de preoţi de la Mitropolia Basarabiei. Locuitorii satului Bravicea au venit cu flori la monument să-i deplângă pe părinţii şi buneii lor, executaţi sau deportaţi de către autorităţile sovietice.

Preşedintele PL Mihai Ghimpu a declarat în discursul rostit în cadrul evenimentului că este de obligaţia fiecăruia să comemoreze şi să aducă omagii celor care ne-au oferit posibilitatea să nu pierdem ceea ce avem de valoare — idealurile, valorile şi tradiţiile noastre naţionale, graiul strămoşesc.

Populaţia băştinaşă din Basarabia şi Bucovina de Nord a fost supusă deportărilor masive în perioada 12–13 iunie 1941, 5–6 iulie 1949 şi 31 martie — 1 aprilie 1951. Conform actelor oficiale sovietice, în cadrul acestor operaţiuni de deportare, au fost ridicate şi deportate în regiunile îndepărtate ale Uniunii Sovietice peste 70 de mii de persoane, cifra reală fiind, potrivit istoricilor, cu mult mai mare.

Departamentul Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Mihai Ghimpu a participat la şedinţa lărgită a Biroului politic al Filialei Teritoriale PL din raionul Străşeni Tinerii liberali au marcat Ziua Marii Uniri — 1 decembrie 2012