Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Deputatul Mihai Ghimpu în discuţii cu autorităţile administraţiei publice locale

|versiune pentru tipar||
PL / 18 decembrie 2012
Partidul Liberal

Deputatul PL Mihai Ghimpu a efectuat astăzi o vizită de lucru în comuna Bălăbăneşti din raionul Criuleni.

În cadrul acestei vizite deputatul liberal a avut o întâlnire cu primarul localităţii, Ion Nistreanu. Discuţiile s-au referit la principalele probleme cu care se confruntă locuitorii comunei Bălăbăneşti şi soluţiile identificate de autorităţi, proiectele de dezvoltare implementate în anul 2012, priorităţile pentru anul 2013, atragerea de investiţii în localitate.

Primarul Ion Nistreanu a precizat că localitatea este gazificată în mare parte, există apeduct care alimentează toţi locuitorii cu apă potabilă, iar în prezent se identifică soluţii pentru ca localitatea să beneficieze şi de reţea de canalizare. Totodată, autorităţile locale acordă o atenţie sporită implementării diverselor proiecte de dezvoltare în baza fondurilor europene, precum şi a parteneriatelor public-privat pentru modernizarea localităţii.

Mihai Ghimpu a precizat că pentru localitatea Bălăbăneşti a fost alocată, în bugetul de stat pentru 2013, suma de 300 000 lei pentru construcţia grădiniţei. Deputatul a subliniat că modernizarea localităţilor rurale şi excluderea diferenţei dintre nivelul de trai de la sat şi oraş este o prioritate pentru Fracţiunea Partidului Liberal. “O bună parte dintre deputaţi suntem născuţi şi crescuţi la sat de aceea înţelegem cât de necesară este dezvoltarea infrastructurii de bază, respectiv drumuri, apă, canalizare, gazificare şi gestionare a deşeurilor. Discuţiile cu reprezentanţii autorităţilor publice locale ne permit identificarea celor mai adecvate soluţii, inclusiv legislative, pentru problemele comunităţii. Deputaţii liberali vor continua să iniţieze şi să sprijine toate proiectele menite să ducă la dezvoltarea localităţilor”, a menţionat deputatul Mihai Ghimpu.

În cadrul discuţiilor au fost abordate diverse aspecte referitoare la problemele care apar în activitatea curentă, precum şi realităţile social-economice din raionul Criuleni. Deputatul Mihai Ghimpu l-a îndemnat pe primar să continuă să facă lucruri bune pentru locuitorii comunei.

Ulterior, deputatul Mihai Ghimpu, împreună cu primarul Ion Nistreanu au vizitat o familie socialmente vulnerabilă din comuna Bălăbăneşti. Mihai Ghimpu i-a adus în dar acestei familii un coş cu produse alimentare şi le-a oferit suma necesară pentru gazificarea casei de locuit. La rândul lor, membrii familiei i-au mulţumit deputatului pentru gestul de binefacere, dorindu-i succes în activitatea politică pentru a realiza visele tuturor cetăţenilor care şi-au pus speranţa în Partidul Liberal.

Departamentul Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Conferinţa Internaţională “Liberalii — motorul integrării europene a Republicii Moldova”: Rolul PL în integrarea europeană a Republicii Moldova Deputatul Oleg Bodrug participă la Baku la şedinţa Adunării parlamentare GUAM