Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Deputata Corina Fusu, în discuţii la Strasbourg cu Preşedintele Georgiei Mihail Saakashvili

|versiune pentru tipar||
PL / 22 ianuarie 2013
Partidul Liberal

Deputata PL Corina Fusu a avut ieri o discuţie informală cu Mihail Saakashvili, Preşedintele Georgiei. Discuţia a avut loc la Strasbourg, unde Corina Fusu, împreună cu o delegaţie a Parlamentului Republicii Moldova, participă la sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

Mihail Saakashvili a ţinut un discurs la APCE despre situaţia din Georgia după alegerile din octombrie 2012. Preşedintele Georgiei consideră că recentul scrutin electoral a reprezentat exprimarea liberă a voinţei cetăţenilor, iar într-o democraţie nu poţi fi mereu la putere. Deputata Corina Fusu i-a adresat şi o întrebare Preşedintelui Georgiei în cadrul sesiunii, precizând dacă în condiţiile de după alegeri, când partidul lui Saakashvili este în opoziţie, integrarea europeană şi euroatlantică rămâne actuală şi este o prioritate pentru Georgia. “Preşedintele Georgiei a menţionat că georgienii nu sunt simpli europeni, ci europeni entuziaşti. Mihail Saakashvili crede în înţelepciunea poporului georgian, 60 % dintre ei fiind proeuropeni şi pro NATO. Totodată, regretă mentalitatea veche care mai persistă: învingătorul ia totul, controlează presa şi justiţia. Regretă, de asemenea, că prim-ministrul Ivanishvili condiţionează aspiraţiile NATO cu prietenia cu Federaţia Rusă, care trebuie îmbunătăţită. Preşedintele Georgiei consideră că nu este corect să promiţi cetăţenilor ceea ce nu vei putea realiza niciodată. «Cel care promite trecutul, promite o ceaşcă de venin», a spus Mihail Saakashvili, menţionând că integrarea UE şi NATO este drumul deja ales de georgieni şi speră că actuala guvernare să nu distrugă lucrurile bune construite în Georgia”, a subliniat deputata Corina Fusu, membră a delegaţiei Parlamentului Republicii Moldova la APCE.

Potrivit agendei sesiunii de iarnă a APCE, deputata Corina Fusu va susţine marţi, 22 ianuarie, un discurs despre dialogul de post-monitorizare cu Bulgaria, iar miercuri, 23 ianuarie, un discurs referitor la situaţia umanitară în regiunile din Federaţia Rusă şi Georgia, afectate de conflicte şi război. Joi, 24 ianuarie, va prezenta o alocuţiune privind starea libertăţii presei în Europa, iar vineri — un discurs despre egalitatea de gen, împăcarea vieţii personale cu cea profesională, împărţirea responsabilităţilor.

Deputata Corina Fusu, împreună cu o delegaţie a Parlamentului Republicii Moldova, participă la sesiunea de iarnă a APCE, care se desfăşoară la Strasbourg, în perioada 21–25 ianuarie 2013.

Departamentul Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Gheorghe Urschi, felicitat de Mihai Ghimpu: “Umorul Dumneavoastră a adus multă lumină şi bucurie în casele oamenilor” Mesajul şi programul Tineretului Liberal de Ziua Unirii Principatelor