Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Tineretul Liberal a împărţit panglici tricolore de Ziua Unirii Principatelor

|versiune pentru tipar||
PL / 25 ianuarie 2013 | 
Partidul Liberal

Tineretul Liberal a distribuit 1000 de panglici tricolore în mun. Chişinău de Ziua Unirii Principatelor Române pe 24 ianuarie 2013 pentru a face cunoscută semnificaţia Zilei Unirii.

“Am organizat această acţiune în semn de recunoştinţă pentru aportul adus de Alexandru Ioan Cuza, de clasa politică de acum 154 de ani la unitatea poporului român.

Transmitem mesajul că noi, Tineretul Liberal, considerăm necesar să avem un monument dedicat lui Alexandru Ioan Cuza în centrul Chişinăului” — Ion Bargan, vicepreşedinte al Tineretului Liberal.

De asemenea, mai mulţi reprezentanţi ai conducerii Tineretului Liberal printre care preşedintele Ion Cebanu, secretarul general Mihai Paşcovschi, vicepreşedintele Roman Andrieş au participat în dimineaţa zilei la o depunere de flori la bustul lui Alexandru Ioan Cuza din sectorul Botanica al capitalei.

Importanţa evenimentului produs acum 154 de ani este indiscutabilă. Curajoasa unire a principatelor Moldova şi Ţara Românească a insuflat încredere urmaşilor, care au desăvîrşit unitatea poporului român în anul 1918 prin unirea Basarabiei, Bucovinei şi Transilvaniei cu România.

Sursa: www.pl.md

La mulţi ani, domnilor Ion Lupu şi Mihai Cârlig! Liberalii din Paris au sărbătorit Ziua Unirii Principatelor