Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Scrisoarea lui Mihai Ghimpu către Vladimir Putin

|versiune pentru tipar||
PL / 15 februarie 2013
Partidul Liberal

Bună dimineaţa, Vladimir Vladimirovici!

Ce mai faceţi? Cum vă mai descurcaţi cu problemele Ţării, mai ales în ceea ce priveşte politica externă?

În ultimul timp, lumea a devenit insuportabilă, toţi ţipă că vor libertate. Da, s-a stricat lumea aceasta, nu mai vrea să asculte de nimeni.

Şi la noi e cam tot aşa, nu vor să asculte de tătuca şi gata. Grea situaţie peste tot, dar la noi, la moldoveni, e şi mai grea. Cum se spune în popor, ca la noi la nimeni.

Vladimir Vladimirovici, am o rugăminte, dacă-mi permiteţi. Vorbiţi, vă rog, cu tizul (“chiosca”) Dumneavoastră să se mai potolească şi să nu pună pe umerii Rusiei şi problemele moldovenilor. Moldovenii nu merită să fie permanent “hrăniţi” din truda ruşilor. Ajunge!

Spuneţi-i, vă rog, lui Volodea să transmită moldovenilor că viaţa se construieşte prin muncă şi nu prin hoţie. Mai puţin să furi şi mai mult să munceşti şi atunci ai ce-ţi trebuie şi tu, dar şi toată lumea. Aşa a dat Dumnezeu să fie, aşa să fie şi numai aşa veţi avea respectul poporului rus, american etc.

Vă mulţumesc din suflet, V.V., şi vă doresc multă sănătate, succes în munca grea, dar nobilă. Curaj şi rezistenţă, Vladimir Vladimirovici!

Aşadar, la muncă, dragi moldoveni, şi nu doar să mergem la muncă, ci să muncim cu multă dăruire, cu mult curaj şi multă, multă demnitate. Ţara aşteaptă, iar viaţa merge înainte. Doamne ajută!

Sursa: www.pl.md

Mihai Ghimpu a avut o discuţie telefonică cu Titus Corlăţean, Ministrul Afacerilor Externe al României Tinerii liberali din raionul Ştefan Vodă la o cafenea politică cu Vitalie Marinuţa