Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu a avut mai multe întrevederi la Berlin cu oficiali germani

|versiune pentru tipar||
PL / 26 februarie 2013
Partidul Liberal

Preşedintele Partidului Liberal, deputatul Mihai Ghimpu a avut astăzi la Berlin mai multe întâlniri cu oficiali din Germania. Discuţiile au fost purtate cu Cristoph Heusgen, consilier pentru politică externă a Cancelarului Federal Angela Merkel, Cristoph Israng, Director pentru Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală al Cancelariei Federale şi cu Manfred Gründ, deputat în Bundestagul Germaniei, Preşedintele Forumului germano-moldovenesc de la Berlin.

În cadrul întrevederilor a fost discutată situaţia politică din Republica Moldova, inclusiv cea din cadrul Alianţei pentru Integrarea Europeană. Preşedintele PL s-a referit în detalii la situaţia politică din AIE şi la motivul apariţiei crizei în coaliţia de guvernare. Mihai Ghimpu a reiterat necesitatea dialogului între componentele Alianţei. “Acest dialog trebuie început cât mai urgent, altfel criza din Alianţă se poate transforma într-o criză politică şi aceasta poate conduce la alegeri anticipate”, a subliniat deputatul liberal.

Preşedintele PL a mulţumit pentru sprijinul acordat de Germania în realizarea parcursului de integrare europeană a Republicii Moldova, reiterând că obiectivul strategic al Republicii Moldova rămâne a fi integrarea europeana. Potrivit deputatului Mihai Ghimpu, acest obiectiv va avea finalitatea aşteptată de către cetăţeni numai în cazul în care la putere rămân partidele componente ale AIE. “Existenţa Alianţei nu trebuie să depindă de confortul liderilor partidelor componente ale AIE, deoarece obiectivul principal — integrarea europeană — este asumat de către PLDM, PDM şi PL, dar nu de către liderii acestor partide. Astăzi, problema principală a Republicii Moldova este salvarea cursului european şi nu salvarea celor care deţin funcţii”, a menţionat Mihai Ghimpu în discuţiile cu oficialii germani.

În cadrul întrevederilor Mihai Ghimpu a mai abordat şi alte subiecte, cum ar fi corupţia, contrabanda cu ţigări, folosirea banului public în interes personal, abuzul de putere a unor coducători etc.

Cristoph Heusgen, consilier pentru politică externă a Cancelarului Federal Angela Merkel a subliniat necesitatea dialogului politic şi a negocierilor în vederea păstrării cursului european al Republicii Moldova, precizând importanţa menţinerii Alianţei pentru Integrarea Europeană, care şi-a asumat acest obiectiv.

Deputatul Manfred Gründ şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu situaţia din coaliţia de guvernare, menţionând că este la curent cu problemele care au apărut în Alianţă. Deputatul şi-a exprimat speranţa că această situaţie va fi rezolvată cât de curând în interesul cetăţenilor Republicii Moldova.

Tot astăzi Preşedintele PL Mihai Ghimpu a participat la evenimentele organizate cu prilejul aniversării zilei de naştere a vicecancelarului Germaniei Philipp Rősler, Ministrul federal al Economiei, Preşedinte al Partidului Liberal Democrat din Germania (FDP).

Mâine, 27 februarie, Mihai Ghimpu are programată o întâlnire cu Reprezentantul MAE al Germaniei pentru Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală, Antje Leendertse.

Mihai Ghimpu participă la Berlin la programul aniversării zilei de naştere a vicecancelarului Germaniei Philipp Rősler

Preşedintele PL Mihai Ghimpu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova participă astăzi, la Berlin la evenimentele organizate cu prilejul aniversării zilei de naştere a vicecancelarului Germaniei Philipp Rősler, Ministrul federal al Economiei, Preşedinte al Partidului Liberal Democrat din Germania (FDP).

La eveniment vor participa numeroşi oficiali şi politicieni din diferite ţări, cu care Preşedintele PL va purta discuţii. Printre oficialii care vor fi prezenţi la eveniment se numără Cancelarul Federal al Germaniei Angela Merkel.

Philipp Rősler a împlinit 40 de ani la 24 februarie.

PL şi FDP sunt membri cu drepturi depline ai Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa. ALDE reprezintă un factor politic important în Parlamentul European, fiind un susţinător al continuării extinderii Uniunii Europene.

Mihai Ghimpu l-a felicitat pe vicecancelarul Germaniei cu ocazia zilei de naştere

Preşedintele PL Mihai Ghimpu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova a participat în seara zilei de ieri, la Berlin la evenimentele organizate cu prilejul aniversării zilei de naştere a vicecancelarului Germaniei Philipp Rősler, Ministrul federal al Economiei, Preşedinte al Partidului Liberal Democrat din Germania (FDP). Philipp Rősler a împlinit 40 de ani.

La eveniment au participat peste 1000 de invitaţi, oficiali şi politicieni din diferite ţări, în special reprezentanţi ai partidelor liberal europene. Printre oficialii prezenţi la eveniment a fost şi Cancelarul Federal al Germaniei Angela Merkel, Preşedintele Uniunii Creştin-Democrate.

Mihai Ghimpu i-a adresat vicecancelarului Germaniei Philipp Rősler un mesaj de felicitare, dorindu-i sănătate, realizări frumoase în continuare, noi succese în activitatea desfăşurată, dar şi multă iubire, referindu-se la faptul că înaltul oficial este născut pe data de 24 februarie, zi în care este sărbătorit Dragobetele, sărbătoarea românească a dragostei. Totodată, Mihai Ghimpu şi-a exprimat speranţa extinderii şi consolidării colaborării între Partidul Liberal şi Partidul Liberal Democrat din Germania, ambele formaţiuni politice fiind membre ale Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa.

În cadrul acestui eveniment deputatul Mihai Ghimpu a avut o discuţie informală cu europarlamentarul olandez Hans van Baalen, Preşedintele Internaţionalei Liberale, precum şi cu alţi oficiali.

Departamentul Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Tinerii liberali din Ialoveni au sărbătorit Dragobetele Mihai Ghimpu a avut o întâlnire cu reprezentanţii diasporei din Germania