Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Tinerii liberali din Ialoveni au sărbătorit Dragobetele

|versiune pentru tipar||
PL / 26 februarie 2013
Partidul Liberal

La 24 februarie 2013, de Dragobete, Tineretul Liberal, Filiala Ialoveni a organizat un Flash Mob în parcul Sfatul Ţării din or. Ialoveni unde au participat mai mult de 60 de cupluri.

Fiecare cuplu a avut posibilitatea să lanseze câte un lampion, iar înainte de aceasta să scrie împreună câte un mesaj de dragoste.

Pentru a invita lumea la Flash Mob s-au distribuit peste 500 de stilouri cu inscriptia “Dragobetele sărută Fetele.”

Gheorghe Rotari, preşedintele Tineretului Liberal din Ialoveni: “Astfel, noi Tinerii Liberali le-am adus la cunoştinţa ialovenenilor că 24 februarie este Ziua Îndrăgostiţilor.”

Dragobetele este sărbătoarea românească a îndrăgostiţilor, moştenită de la daci. Este marcată la 24 februarie în Republica Moldova şi România. Conform tradiţiei populare, în dimineaţa de Dragobete, fetele adunau zăpadă şi o topeau, păstrând apa în vase noi. Cine se spala cu această apă devenea mai frumoasă şi avea noroc în dragoste. Apoi, îmbrăcaţi în cele mai bune haine, tinerii se întâlneau în centrul satului şi plecau să caute flori de primăvară prin păduri şi lunci.

La ora prânzului, fetele se întorceau în sat alergând, urmărite de câte un băiat căruia îi căzuse dragă. Dacă băiatul era iute de picior şi o ajungea, iar fata îl plăcea, el o săruta în văzul tuturor. De aici provine expresia “Dragobetele sărută fetele!” Sărutul acesta semnifica logodna celor doi pentru un an sau chiar pentru mai mult, Dragobetele fiind un prilej pentru a-şi arăta dragostea în faţa comunităţii.

Alături de Mărţişor şi alte sărbători tradiţionale, Dragobetele defineşte între popoarele lumii specificul naţional al românilor.

Departamentul Comunicare şi Imagine al Tineretului Liberal
Sursa: www.pl.md

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Cehiei Jaromir Kvapil Mihai Ghimpu a avut mai multe întrevederi la Berlin cu oficiali germani