Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu a avut o întâlnire cu reprezentanţii diasporei de la Strasbourg

|versiune pentru tipar||
PL / 4 martie 2013
Partidul Liberal

Preşedintele PL, deputatul Mihai Ghimpu a avut o întâlnire, în seara zilei de ieri, cu un grup de cetăţeni ai Republicii Moldova, aflaţi la muncă sau la studii la Strasbourg.

Principalele subiecte discutate cu reprezentanţii diasporei în cadrul întrevederii s-au referit la realizările şi problemele acestora, în special în ceea ce priveşte protejarea drepturilor şi intereselor diasporei atât în Republica Moldova, cât şi în statele de reşedinţă. Discuţiile s-au referit şi la consolidarea relaţiilor cu reprezentanţii diasporei, astfel încât cetăţenii Republicii Moldova plecaţi la muncă sau la studii să fie încurajaţi să revină acasă.

Cetăţenii din diasporă s-au arătat interesaţi de situaţia politică din Republica Moldova, în special de relaţiile dintre partidele componente ale AIE şi motivele apariţiei crizei în alianţa de guvernare. Reprezentanţii din diasporă şi-au exprimat speranţa că clasa politică de la Chişinău va găsi un compromis pentru a continua cursul european al Republicii Moldova.

Alte subiecte discutate în cadrul acestei întâlniri au vizat funcţionarea instituţiilor democratice şi implementarea reformelor în Republica Moldova, lupta cu corupţia şi cu folosirea abuzivă a banului public etc.

Deputatul Mihai Ghimpu a exprimat mulţumiri reprezentanţilor diasporei pentru eforturile depuse în consolidarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi ţările lor de reşedinţă, dar şi pentru implicarea lor în procesul de democratizare şi integrare europeană a Republicii Moldova.

Referindu-se la ultimele evoluţii pe plan politic din Republica Moldova, Mihai Ghimpu a dat asigurări că PL va face tot posibilul ca obiectivul strategic asumat — integrarea europeană a Republicii Moldova — să fie dus la bun sfârşit. “Integrarea în UE rămâne obiectivul principal al Republicii Moldova, iar compromiterea AIE înseamnă compromiterea parcursului de integrare europeană, a valorilor democratice în general, precum şi a sprijinului partenerilor externi de dezvoltare”, a menţionat Preşedintele PL.

Mihai Ghimpu a precizat că Partidul Liberal consideră că Republica Moldova nu are nevoie de alegeri anticipate, ci de stabilitate politică, în vederea realizării tuturor angajamentelor noastre europene pentru ca cetăţenii Republicii Moldova să aibă un viitor european. “AIE trebuie să existe, dar nu pentru ca unii să fure, să ia mită, să se ocupe cu contrabanda, ci pentru a face reforme, care, în final, ar schimba viaţa oamenilor în bine”, a menţionat Mihai Ghimpu în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii diasporei de la Strasbourg.

La întâlnire au fost prezenţi membri ai Clubului Liberal Strasbourg (Preşedinte — Gheorghe Bobeică), precum şi cetăţeni ai Republicii Moldova care nu sunt membri de partid.

Departamentul Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Clubul Studenţilor Liberali a organizat a III-a Conferinţă Republicană, a fost aleasă noua conducere şi adoptate 5 rezoluţii Mihai Ghimpu va discuta la Strasbourg cu Secretarul general al Consiliului Europei Thorbjorn Jagland despre criza din AIE