Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PL / 7 martie 2013
Partidul Liberal

Preşedintele PL Mihai Ghimpu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova.

În cadrul discuţiilor au fost abordate o serie de aspecte ce se referă la ultimele evoluţii pe plan politic în Republica Moldova, criza din Alianţa pentru Integrare Europeană şi soluţiile pentru depăşirea acesteia, funcţionarea instituţiilor democratice, perspectivele de integrare europeană a Republicii Moldova.

Mihai Ghimpu a dat asigurări că obiectivul principal al Republicii Moldova rămâne a fi integrarea europeană, dincolo de luptele politice interne. “Actuala Alianţă este compromisă şi nu trebuie să compromitem prin asta şi parcursul european al Republicii Moldova, respectiv valorile democratice. Alianţa trebuie spălată, pieptănată, periată de persoanele compromise, astfel încât să fie capabilă să ducă la bun sfârşit obiectivul de integrare europeană a Republicii Moldova”, a menţionat deputatul liberal.

Totodată, Preşedintele PL şi-a exprimat convingerea că evenimentele politice din ultima perioadă au fost organizate la comandă, într-un an crucial pentru destinul european al Republicii Moldova, iar de pe urma acestui război din AIE are de câştigat Federaţia Rusă.

Potrivit deputatului Mihai Ghimpu, Republica Moldova are nevoie de stabilitate politică, iar cetăţenii nu-şi doresc anticipate. De aceea cele trei componente ale AIE trebuie să se aşeze la masa de discuţii pentru a identifica un compromis, în interesul cetăţenilor. “Filat, fiind o persoană compromisă, nu mai poate fi prim-ministru. Din momentul denunţării Acordului AIE de către PLDM discuţiile între cele 3 partide componente încep de la zero. L-am informat şi pe Preşedintele Timofti despre aceasta şi i-am spus sincer că dacă va prelungi criza politică propunând repetat candidatura lui Filat la funcţia de prim-ministru, atunci PL îşi rezervă dreptul de a acorda vot de neîncredere Preşedintelui”, a precizat Mihai Ghimpu.

Ambasadorul Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova a subliniat că cetăţenii Republicii Moldova au nevoie de stabilitate politică şi pentru continuarea implementării agendei de reforme asumate în vederea realizării obiectivului de integrare europeană a Republicii Moldova. Dirk Schuebel a menţionat că UE va urmări şi în continuare cu atenţie evoluţiile pe plan politic din Republica Moldova.

Departamentul Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

La mulţi ani, dragele noastre doamne şi domnişoare! Eveniment inedit, cu premii de la Mihai Ghimpu: Miss Corjova 2013