Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Eveniment inedit, cu premii de la Mihai Ghimpu: Miss Corjova 2013

|versiune pentru tipar||
PL / 8 martie 2013
Partidul Liberal

Preşedintele PL Mihai Ghimpu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, a asistat, în după-amiaza zilei de ieri, la concursul “Miss Corjova”, care s-a desfăşurat în satul Corjova din raionul Criuleni, în incinta Casei de Cultură.

Evenimentul este organizat în premieră în cadrul implementării programului “Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii între ambele maluri ale râului Nistru” şi în contextul defăşurării Festivalului “Mărţişor”.

Concursul, desfăşurat în preajma sărbătorii de 8 martie, a fost organizat de către primăria satului Corjova din raionul Criuleni, în parteneriat cu primăria satului Corjova din raionul Dubăsari. La eveniment au fost prezenţi Preşedintele raionului Dubăsari Grigore Policinschi, primarul satului Corjova din raionul Criuleni Gheorghe Ojog şi primarul satului Corjova din raionul Dubăsari Sergiu Oprea, consilieri locali, reprezentanţi ai Consiliului Raional Dubăsari. Reprezentanţii administraţiei publice locale s-au referit în mesajele lor de salut la importanţa diverselor proiecte, desfăşurate anual de către primăriile satelor Corjova de pe ambele maluri ale Nistrului, pentru apropierea cetăţenilor, consolidarea încrederii între ei şi reuniunificarea teritoriului Republicii Moldova. Oficialii au precizat că respectivul eveniment este un exemplu de diplomaţie locală, demn de urmat şi pentru autorităţile centrale, responsabile de soluţionarea conflictului transnistrean.

Preşedintele PL Mihai Ghimpu i-a felicitat pe organizatorii evenimentului pentru eforturile depuse zi de zi, prin diverse activităţi, pentru apropierea celor două maluri ale Nistrului. “Nimic nu este mai dureros decât atunci când un popor este rupt în două sau în trei, iar fraţii sunt despărţiţi de surori, mamele de copii etc. Îmi doresc o reîntregire cu adevărat, dar un popor trebuie să trăiască cu demnitate şi pentru libertate se luptă, ea nu vine din cer. Pace, linişte, bunăstare, fericire pentru cetăţenii de pe ambele maluri ale Nistrului! Apa trebuie să unească oamenii, dar nu să-i despartă”, a subliniat Mihai Ghimpu. Fiind în preajma sărbătorii de 8 martie, Preşedintele PL a adresat felicitări şi urări de bine tutror doamnelor şi domnişoarelor, dorindu-le o viaţă lipsită de griji, trăită în bună înţelegere, împreună cu cei dragi.

La concursul “Miss Corjova” s-au înscris 6 domnişoare de pe ambele maluri ale Nistrului, câte 3 tinere din cele două localităţi. Tinerele au fost testate în cadrul celor 7 probe de concurs la frumuseţe, inteligenţă, calităţi şi abilităţi personale.

Deputatul Mihai Ghimpu a jurizat concursul, împreună cu reprezentanţii autorităţilor publice locale, desemnând domnişoara care a devenit Miss Corjova 2013 — Daniela Iovu, o tânără din satul Corjova, raionul Dubăsari.

Toate participantele la concurs au primit cadouri din partea autorităţilor locale, dar şi premii băneşti din partea Preşedintelui PL Mihai Ghimpu.

La finalul concursului, Orchestra “Mugurel” a susţinut un concert pentru locuitorii satelor Corjova din raioanele Criuleni şi Dubăsari.

Departamentul Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova Tinerii liberali au sărbătorit 8 martie la bowling, alături de Preşedintele PL Mihai Ghimpu