Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Philippe Beke, Ambasadorul Belgiei în Republica Moldova, cu sediul la Bucureşti

|versiune pentru tipar||
PL / 13 martie 2013
Partidul Liberal

Preşedintele PL Mihai Ghimpu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova a avut astăzi o întrevedere cu E.S. Philippe Beke, Ambasadorul Regatului Belgiei în Republica Moldova, cu sediul la Bucureşti.

Perspectivele integrării europene a Republicii Moldova, funcţionarea instituţiilor democratice, evoluţiile politice din Republica Moldova, situaţia din Alianţa de guvernare şi soluţiile pentru depăşirea acestui impas politic au fost principalele subiecte discutate în cadrul întrevederii.

Mihai Ghimpu s-a referit la situaţia politică de ultima oră din Republica Moldova, precum şi la scenariile politice potrivite pentru redresarea situaţiei şi evitarea alegerilor anticipate. Preşedintele PL a subliniat că Republica Moldova nu are nevoie de alegeri anticipate, ci de stabilitate politică pentru realizarea angajamentelor europene.

“AIE trebuie menţinută, în interesul cetăţenilor Republicii Moldova, care ne-au acordat nouă, partidelor politice, vot de încredere şi care îşi doresc integrarea europeană. Prin munca pentru cetăţeni, dar nu pentru cei care deţin funcţii, putem alunga norii ce plutesc deasupra acestei Alianţe. Actuala Alianţă este compromisă şi nu trebuie să compromitem parcursul european al Republicii Moldova, respectiv valorile democratice. Trebuie să reabilităm numele Alianţei pentru Integrarea Europeană, să o curăţim de persoane compromise, care nu au ce căuta la guvernare”, a menţionat Preşedintele PL.

În cadrul întrevederii Mihai Ghimpu a vorbit despre rezultatele recentelor sale vizite la Bruxelles, Strasbourg şi Berlin, precum şi despre necesitatea demarării reformei în instituţiile de drept şi cele ale justiţiei. “Noi trebuie să curăţim AIE de contrabandă, corupţie, utilizarea abuzivă a banului public şi a funcţiei publice, de schemele frauduloase aplicate la vamă, fisc etc., iar Europa trebuie să ne ajute la creşterea economică a Republicii Moldova. Obligatoriu trebuie curăţate şi organele de drept pentru ca stăpânii acestora să fie legea, dar nu reprezentanţii puterii, fie că aceasta este judecătoarească, legislativă sau executivă”, a spus Mihai Ghimpu.

Totodată, deputatul liberal a reiterat faptul că obiectivul principal al PL este integrarea europeană a Republicii Moldova. “Cu siguranţă că AIE 3 va fi, dar o alinţă care va continua implementarea agendei de reforme până va fi dus la bun sfârşit obiectivul de integrare europeană a Republicii Moldova, va reabilita valorile democratice, va obţine încrederea instituţiilor europene şi va rupe Republica Moldova de Imperiul Răului”, a precizat Preşedintele PL Mihai Ghimpu.

Amabasadorul Philippe Beke a menţionat că Belgia va sprijini în continuare Republica Moldova pe calea integrării europene şi va urmări evoluţiile înregistrate pe plan intern.

Departamentul Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Mihai Ghimpu a avut la Bruxelles întrevederi cu înalţi oficiali europeni Perspectivele de integrare europeană a Republicii Moldova văzute de Preşedintele PL Mihai Ghimpu