Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Experţii britanici au organizat pentru liberali programul de instruire “Guvernarea în coaliţie. Strategii de negociere şi comunicare”

|versiune pentru tipar||
PL / 17 martie 2013
Partidul Liberal

PL a organizat, în perioada 16–17 martie 2013, un program de instruire cu tematica “Guvernarea în coaliţie. Strategii de negociere şi comunicare” cu participarea experţilor din Marea Britanie.

La training au participat deputaţi PL, miniştri şi viceminiştri liberali, reprezentanţi ai municipalităţii şi ai cabinetelor deputaţilor, membri ai staff-ului PL. La programul de instruire au fost prezenţi Preşedintele PL, deputatul Mihai Ghimpu şi Prim-vicepreşedintele PL, Primarul general al Capitalei Dorin Chirtoacă.

Preşedintele PL a adresat un mesaj de salut participanţilor la programul de instruire, menţionând că tematica acestui seminar este cât se poate de actuală pentru Republica Moldova, iar informaţiile acumulate vor fi utile. “E binevenit acest program de instruire pentru că exact în aceste zile au demarat negocierile pentru crearea unei noi coaliţii de guvernare AIE 3. Dacă erau folosite mecanismele democratice de negociere şi comunicare, atunci nu ajungeam ca în anul crucial pentru viitorul european al Republicii Moldova să îngropăm AIE 2”, a subliniat Mihai Ghimpu.

Totodată, Preşedintele PL şi-a exprimat încrederea că în cadrul trainingului participanţii vor învăţa lucruri utile despre guvernarea în coaliţie, pe care le vor împărtăşi cu colegii din Alianţă pentru a fi format cât mai curând AIE 3, iar Republica Moldova să-şi continue drumul european. “Cheia unei coaliţii este conştientizarea că în coaliţie se poate de lucrat doar în echipă. Şi munca, şi răspunderea tot în echipă. Dacă nu conştientizezi asta, atunci coaliţia moare. Ceea ce şi s-a întâmplat”, a precizat Mihai Ghimpu.

În prima zi a trainingului Alison Suttie, Coordonator şi Secretar al echipei liberal democraţilor pentru negocierea Coaliţiei 2010 din Marea Britanie a prezentat experienţa liberal democraţilor britanici la capitolul negocierilor în coaliţie, referindu-se la elementele cheie ale unei campanii, viziunea şi politicile, mesajul şi echipa, elaborarea unui plan de campanie etc.

Nicola Davies, ex-Preşedinte regional pe comunicare, candidat la alegerile generale din Marea Britanie a prezentat, în cea de-a doua zi a seminarului, informaţii la subiectul comunicării cu alegătorii, proiectării mesajului politic, comunicării interne în partid şi menţinerii identităţii.

Experţii britanici s-au referit şi la oportunităţile, provocările şi ameninţările la care trebuie să facă faţă Partidului Liberal în situaţia politică curentă.

Programul de instruire a fost organizat de Partidul Liberal în parteneriat cu Fundaţia Westminster pentru Democraţie.

Departamentul Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

PL organizează programul de instruire “Guvernarea în coaliţie. Strategii de negociere şi comunicare” cu participarea experţilor britanici Mihai Ghimpu: Bună ziua, dragi moldoveni şi europeni!