Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu profesorii şi studenţii de la UTM

|versiune pentru tipar||
PL / 25 martie 2013
Partidul Liberal

Colectivul profesoral UTM a înaintat o iniţiativă de a-l invita pe Preşedintele Pardidului Liberal la o discuţie interactivă, întâlnire care a fost realizată astăzi, 25 martie, la UTM. Publicul prezent la eveniment, alcătuit din profesori şi studenţi, a avut posibilitatea de a adresa întrebări şi a primit răspunsuri relevante, astfel încât, acest lucru să-i facă să înţeleagă situaţia din Republica Moldova şi cum ar trebui să abordeze corect problema actuală care, involuntar, ne afectează pe toţi.

Dl Alexandru Marin, doctor conferenţiar, încă de la începutul întâlnirii a enunţat scopul cu care colectivul profesoral l-au invitat pe Dl Mihai Ghimpu la o discuţie. “Comunitatea universitară nu este indiferentă de problemele Republicii , iar situaţia recent creată este prea confuză, astfel încât am simţit nevoia de a-l provoca pe dl Preşedinte PL la o discuţie cu întrebări şi răspunsuri pe care nu le găsim în presă”.

Preşedintele PL a manifestat interes pentru a întreţine un dialog cu cei prezenţi, iar răspunsurile oferite au avut suficiente argumente exemplificate care, urmând o succesiune logică, ce alcătuiau o analiză minuţioasă a problemei, interesul comun a celor din sală. Cuvintele de început ale Preşedintelui Partidului Liberal, Mihai Ghimpu au fost: “eu am fost întotdeauna pentru libertate, pentru independenţă şi un viitor prosper, asigurat”, explică încă o dată, scopurile şi obiectivele, din start propuse, căci, cum continuase dumnealui în discurs, “nu poate exista la infinit nedreptate”.

“Anii se duc, iar odată cu ei, din pacate, se uită multe detalii / fapte. Timpul spală «mizeria» lăsată în urmă de către unele persoane dubioase şi astfel, cei pătaţi devin actualmente oameni curaţi şi mari patrioti. Sfera politică a devenit o scenă pe care poate urca oricine, indiferent de talent sau potenţial, unii o fac benevol, altii fiind forţaţi, cert este faptul că nu există nici un fel de bariere sau criterii care ar coordona o anumită selecţie”.

Referitor la problema AIE, Preşedintele PL a susţinut următoarele: “de ce trebuie să omori un copil, care cu mare greu a fost născut, iar peste 3 zile, soţul să-şi aranjeze frumos cravata, să meargă la soţie şi să-i spună să facă altul? Alianţa este copilul…

Sunt deja douăzeci şi cinci de ani anevoioşi, de când ne zbatem pentu libertatea de a ne hotărî de unii singuri soarta! Dar in zadar, cineva tot timpul ne trage inapoi, cine? Istoria ne spune, că nu există luptă fără trădare ! Dar, cum spunea şi Caragiale, Trădare, trădare, dar s-o ştim şi noi! Cum pot să am încredere, să merg umăr la umăr în marea luptă contra comuniştilor, când eşti mereu urmărit de trădare? Cauza pentru mine este mult mai importantă decât funcţia”.

Pe tot parcursul discuţiilor, cît şi spre final, Preşedintele PL a insistat să le accentueze tinerilor ideea că trebuie să lupte şi să tot lupte, deoarece nu vor avea viitor dacă nu vor depune efort, suflet şi timp pentru a nimici virusul minciunii şi al trădării. “Schimbarea societăţii nu poate fi făcută de un singur om! Dragi tineri, luptaţi şi nu căutaţi pretexte sau motive de amânare. Luptaţi şi nu permiteţi să vă fie cumpărat votul, cu nici un preţ. Căci vom trăi aşa cum merităm”.

Discuţiile s-au încheiat prin aplauzele celor din sală, dar şi de mulţumirile aduse de Mihai Ghimpu atât persoanelor care au avut această iniţiativă, cât şi celor care au manifestat interes prin prezenţa şi chiar implicarea la discuţie.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Mihai Ghimpu a fost citat la Procuratura Generală Preşedintele liberal Mihai Ghimpu a avut astăzi o întrevedere cu şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Dirk Schuebel