Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Preşedintele liberal Mihai Ghimpu a avut astăzi o întrevedere cu şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Dirk Schuebel

|versiune pentru tipar||
PL / 27 martie 2013
Partidul Liberal

Preşedintele Partiduui Liberal, Mihai Ghimpu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova. În cadrul discuţiei au fost abordate chestiuni ce ţin de succesele şi problemele cu care se confruntă republica noastră în procesul de integrare europeană.

“Suntem pe ultima sută de metri, pentru a depăşi criza de guvernare cu care ne confruntăm din 5 martie, curent, şi sperăm să găsim în zilele apropiate o soluţie corectă pentru a depasi criza cât mai repede. Avem un angajament comun în faţa alegătorilor noştri, care spre regretul nostru a fost compromi de unii colegi din fosta Alianţă”. Declaraţia aparţine preşedintelui liberal care a accentuat că o bună parte dintre moldoveni au nevoie de o schimbare în mentalitate şi capacitatea de analiză a exemplului de succes ale altor popoare care au reuşit să se identifice şi să valorifice potenţialul dat de la Dumnezeu.

“În această duminică vom avea consiliul republican şi ne vom expune pe marginea candidaturii pentru funcţia de prim-ministru. Cu certitudine, această candidatură trebuie să fie un exemplu pentru întreaga societate şi să nu fie compromisa, implicată în scandaluri politice, economice sau de alt gen”, — a specificat Mihai Ghimpu.

La rîndul său, diplomatul european s-a lăsat cointeresat de soarta opoziţiei parlamentare, care în opinia sa are un rol separat, unul de balanţă, în procesul de guvernare democratică.

“Regret că comuniştii din Republica Moldova au ales politica tradiţională de pichetare, manifestaţii zgomotoase şi declaraţii dure si nefondate. Este un specific al comuniştilor legat, probabil, şi de conducătorul acestui partid politic, care se află într-un proces firesc de destrămare. Republica Moldova are nevoie de o guvernare sănătoasă şi aceasta în mare măsură depinde de opoziţie. Iată rolul PCRM”, a ţinut să menţioneze preşedintele Partidului Liberal.

Părţile şi-au declarat convingerea că orice criză politică poate fi soluţionată pe cale democratică, iar Republica Moldova trebuie să continuie reformele asumate, pentru că integrarea europeană constituie unica şi cea mai bună soluţie pentru un viitor bun si sanatos al cetăţenii nostri.

Sursa: www.pl.md

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu profesorii şi studenţii de la UTM Liberalii au marcat Unirea Basarabiei cu România