Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Tineretul Liberal comemorează evenimentele din 7 aprilie 2009

|versiune pentru tipar||
PL / 6 aprilie 2013
Partidul Liberal

Astăzi, 6 aprilie, Tineretul Liberal a organizat o conferinţă de presă în faţa monumentului lui Ştefan cel Mare şi Sfânt cu tema: “Evenimentele din 7 aprilie 2009 şi programul pentru 7 aprilie 2013, Ziua Libertăţii”. Tinerii liberali au oferit publicului o galerie de fotografii în centrul capitalei şi au început conferinţa de presă la 18–00, ora când, acum patru ani, un grup de tineri s-a reunit în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a se pronunţa împotriva regimului comunist din acea perioadă.

Ion CEBANU, preşedintele Organizaţiei Tineretulului Liberal, actualmente director general al Agenţiei Moldsilva, a relevat importanţa evenimentului, în contextul mai multor acţiuni care vin să comemoreze victimele regimului comunist. “Ne-am întrunit astăzi, lângă monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt — locul de unde a pornit revoluţia tinerilor din 2009. Datorită acesteia ne bucurăm astăzi de libertatea şi democraţia la care au visat mai multe generaţii. Din păcate, acea revoluţie, pornită paşnic, s-a soldat şi cu victime umane”, a declarat preşedintele tineretului liberal.

La protestele din 7 aprilie au participat în jur de 30 mii de tineri, care şi-au manifestat dezacordul cu victoria comuniştilor şi protestul împotriva falsificării alegerilor.

Tineretul Liberal organizează în zilele de 6 şi 7 aprilie un şir de acţiuni legate de comemorarea victimelor din 7 aprilie 2009, declarată Ziua Libertăţii. Tinerii liberali vor merge la Cimitirul din Băcioi pentru a depune flori la mormântul lui Valeriu Boboc, la ora 12.30. În seara zilei de 7 aprilie sunt programate şi alte activităţi, printre care: depuneri de flori la locul maltratării unor tineri, acum patru ani, ora 18.00; un miting-concert, organizat în PMAN de Ziua Libertăţii la 18.30, iar la 20.30 tinerii liberali vor participa la ceremonia aprinderii lumânărilor în memoria victimelor, dupa care aceştia vor lansa 1000 de lampioane în semn de recunoştinţă pentru cei care au ieşit la 6 aprilie 2009 în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Departamentul Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Tineretul Liberal organizează un şir de acţiuni legate de evenimentele din 7 aprilie 2009 Mesajul Dl. Mihai GHIMPU de 7 aprilie — Ziua Libertăţii: “Trăieşte cu DEMNITATE pentru LIBERTATE!”