Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mesajul Dl. Mihai GHIMPU de 7 aprilie — Ziua Libertăţii: “Trăieşte cu DEMNITATE pentru LIBERTATE!”

|versiune pentru tipar||
PL / 7 aprilie 2013
Partidul Liberal

Stimaţi tineri, nu există nimic mai scump pe acest pământ decât libertatea omului şi a poporului. Numai un popor liber de puterea străinului sau de puterea despotului (tiranului) poate oferi oamenilor prezent şi viitor şi doar un om liber poate contribui la dezvoltarea democratică a societăţii. În situaţia în care Republica Moldova a ajuns să fie cel mai sărac stat din Europa din cauza:

  1. neadministrării întregului teritoriu — din vina Federaţiei Ruse, care a ocupat teritoriul din stânga Nistrului şi or.Tighina — fapt ce a permis şi permite importul şi exportul mărfurilor şi produselor prin contrabandă, aceasta însemnând pierderea a miliarde de lei din bugetul statului;
  2. coruperii puterilor în stat, începând cu miniştri, judecători, procurori, primari şi funcţionari de tot rangul, şi în primul rând a unora dintre cei ce deţin una din primele trei funcţii în stat, ceea ce, în realitate, înseamna nu doar furtul banului public, dar şi blocarea investiţiilor străine din partea unor companii puternice economic şi financiar, care ar stimula economia noastră şi mai cu seamă producţia, fără de care nu poate exista o economie şi locuri de muncă;
  3. lipsei mecanismului care ne-ar asigura independenţa, integritatea teritorială şi securitatea cetăţenilor;
  4. faptului că, în momente istorice cruciale pentru Republica Moldova, interesul european este trădat de unii dintre cei care conduc acest stat — drept exemplu sunt crizele politice şi demiterea Guvernelor în anii 1999 şi 2013, produse exact în preajma summit-urilor UE de la Helsinki şi Vilnius, unde anul acesta este preconizată semnarea Acordurilor de Asociere şi Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător, în favoarea vectorului nostru european, -singura cale pentru depăşirea situaţiei existente rămâne lupta în continuare pentru libertatea noastră, politica şi economica, lupta împotriva trădătorilor şi a celor corupţi şi, nu în ultimul rând, lupta pentru integrarea europeană, ceea ce înseamna nu doar aderarea la valorile şi standardele europene, ci şi ruperea definitivă de imperiul rus.

Lipsa unei vieţi dinamice şi moderne, lipsa unui nivel de trai satisfăcător, dar mai ales lipsa oricărei perspective de viitor european, cred eu, este motivul principal care i-a determinat pe tineri să iasă pe data de 6 şi 7 aprilie 2009 în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Din păcate, dezamăgirea continuă, lucrurile, dupa patru ani, puţin sau schimbat, viaţa rămâne a fi în continuare foarte grea, probleme s-au adunat şi mai multe şi tineretului nu-i rămâne decât să plece pentru a-şi construi prezentul şi viitorul. Şi aici, stimaţi tineri, nu pot să nu vă dau dreptate. Adevărul e de partea voastră, dar viaţa continuă, cu noi sau fără noi şi, după cum a spus William Shakespeare “Viaţa e un teatru, iar noi suntem actori”. Iar dacă e aşa, altă cale, dragii mei, decât să jucăm rolul până la sfârşit nu este. Altfel spus, să continuăm lupta până la capăt pentru binele şi libertatea noastră.

Dovada este ieşirea voastră pe data de 6 şi 7 aprilie 2009, dragi tineri, pentru a continua lupta începută de străbuneii, buneii şi părinţii voştri.

Iată de ce vreau să vă mulţumesc tuturor celora care aţi ieşit cu gânduri paşnice pe data de 6 şi 7 aprilie 2009 în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi totodată să vă chem să nu cedaţi în lupta pentru libertatea noastră. Libertatea e ca un izvor, după cum am mai spus şi, dacă ai grijă de el, ai de unde bea apă. Sfatul meu este să avem grijă zi de zi de izvorul libertăţii noastre. Libertatea omului, cred eu, depinde doar de el. Libertatea poporului depinde de demnitatea lui. Despoţii dispar sau nu apar atunci cand Lupţi şi Trăieşti cu DEMNITATE pentru LIBERTATE, iar imperiile care fură libertatea unui POPOR, mai devreme sau mai târziu MOR. Luptătorii pentru OM, NEAM şi ŢARĂ nu MOR niciodată.

Trăiască LIBERTATEA! La luptă SFÂNTĂ pentru VIITORUL nostru, în scumpa şi multdorita UNIUNE EUROPEANĂ.

Mihai GHIMPU,
Preşedintele Partidului Liberal

Tineretul Liberal a depus flori la mormântul lui Valeriu Boboc

Astăzi, 7 aprilie, Tineretul Liberal a depus flori la mormântul lui Valeriu Boboc, care a fost una din victimele evenimentelor din 6 şi 7 aprilie 2009. A murit pe 8 aprilie 2009, în drum spre Spitalul de Urgenţă, după ce a fost bătut cu cruzime de poliţişti.

Şi în acest an mormântul lui Valeriu Boboc a fost acoperit de flori. În semn de recunoştinţă, pe lângă rudele apropiate, la mormânt au fost să depună flori mai mulţi tineri liberali.

Primarul general al mun. Chişinau, Prim-vicepreşedinte al Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă a menţionat că trebuie de adus omagiu tinerilor care acum patru ani au ieşit în stradă pentru a apăra democraţia. Potrivit lui Dorin Chirtoacă, societatea trebuie să fie mereu recunoscătoare tinerilor luptători pentru ca Republica Moldova să urmeze drumul European.

Valeriu Boboc a fost decorat post-mortem cu cea mai înaltă distincţie de stat din Republica Moldova — Ordinul Republicii.

La 7 aprilie se împlinesc 4 ani de la tragicele evenimente ce s-au produs în urma protestelor paşnice din aprilie 2009. Evenimentele de după 7 aprilie 2009 au marcat profund cursul istoriei Republicii Moldova. În luna aprilie 2009 tinerii noştri au spus un “DA” hotărât pentru Libertate, Demnitate, Bunăstare şi un viitor European.

Departamentul Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Tineretul Liberal comemorează evenimentele din 7 aprilie 2009 Libertatea e ca şi credinţa în Dumnezeu