Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Rezoluţia Conferinţei Filialei Teritoriale Ocniţa a Partidului Liberal privind atentatul aşa-zisului “grup de reformatori” de a scinda partidul

|versiune pentru tipar||
PL / 21 aprilie 2013
Partidul Liberal

Declaraţia unui grup de deputaţi şi cîţiva demnitari de stat din partea Partidului Liberal despre aşa-numita “reformare” a Partidului Liberal a provocat nedumerire în rîndurile membrilor de partid, dar şi în societate.

Fără a aborda problema reformării partidului în cadrul statutar, fără a pune în discuţie această întrebare în cadrul Biroului Politic şi Consiliului Republican ale partidului — organe competente şi legal constituite, acest grup, la data de 12 aprilie 2013, a încercat public să contrapună două personalităţi notorii care reprezintă Partidul Liberal — Dl. Mihai Ghimpu, Preşedinte al Partidului Liberal şi Dl. Dorin Chirtoacă, Prim-Vicepreşedinte al Partidului Liberal, Primar General al Mun. Chişinău.

Modul în care persoanele din respectivul grup au prezentat presupusa problemă de reformare, dar şi momentul în care Republica Moldova se află într-o criză politică, generată de către liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, denotă faptul că acest grup de “reformatori” urmăreşte cu totul alte scopuri, decît reformarea formaţiunii şi anume — scindarea partidului.

În baza acestor constatări, apreciem Hotărîrile Consiliului Republican al Partidului Liberal din 13 aprilie 2013 de a exclude din rîndurile membrilor de partid oportuniştii aşa-zisului “grup de reformatori” şi de a le retrage susţinerea politică în organele de stat.

Conferinţa Filialei Teritoriale Ocniţa a Partidului Liberal face apel către toţi membrii Partidului Liberal să respingă orice încercare de a zdruncina unitatea Partidului Liberal, care este unica forţă reală ce realizeză lupta cu corupţia, cu contrabanda, cu abuzul de putere, asigură respectarea normelor democratice şi implementarea lor în societatea noastră, apără şi promovează adevărul istoric şi optează pentru bunăstarea întregii populaţii a Republicii Moldova, nu doar a anumitor clanuri mafiote.

Apreciem şi susţinem deschiderea partidului declarată de către Preşedintele Mihai Ghimpu pentru revenirea celor rătăciţi în partid, dar solicităm mai multă prudenţă, pentru a nu admite astfel de tentative pe viitor.

Schimbarea în bine a fost iniţiată de către Mihai Ghimpu împreună cu Dorin Chirtoacă şi a fost susţinută de majoritatea chişinăuenilor, datorită cărora a început din 2007 să se realizeze în capitală.

Schimbarea pînă la capăt trebuie s-o realizăm noi toţi, împreună cu Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă.

Aşa să ne ajute Dumnezeu.

Sursa: www.pl.md

Conducerea Partidului Liberal a avut o întrevedere cu vicepreşedintele Parlamentului European şi co-preşedintele Comitetului de Cooperare UE-RM Declaraţia Consiliului de reformare al Partidului Liberal cu privire la contestarea depusă la Ministerul Justiţiei