Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Declaraţia Organizaţiei Tineretului Liberal din Criuleni aprobată şi de Conferinţa Filialei Teritoriale Criuleni a Partidului Liberal

|versiune pentru tipar||
PL / 28 aprilie 2013
Partidul Liberal

Declaraţia unui grup de deputaţi şi cîţiva demnitari de stat din partea Partidului Liberal despre aşa-numita “reformare” a Partidului Liberal a provocat nedumerire în rîndurile membrilor de partid, dar şi în societate. Fără a aborda problema reformării partidului în cadrul statutar, fără a pune în discuţie această chestiune în cadrul Biroului Politic şi al Consiliului Republican ale partidului — organe competente şi legal constituite, acest grup, la data de 12 aprilie 2013, a încercat public să contrapună două personalităţi notorii care reprezintă Partidul Liberal — Dl. Mihai Ghimpu, Preşedinte al Partidului Liberal, şi Dl. Dorin Chirtoacă, Prim-Vicepreşedinte al Partidului Liberal, Primar General al Mun. Chişinău.

Organizarea acestei uneltiri a fost mijlocită de inducerea în eroare a mai multor semnatari, cărora li s-a comunicat că Dorin Chirtoacă susţine iniţiativa de reformare şi se află intenţionat peste hotarele ţării, de unde coordonează cu aşa-zişii reformişti. Cu toate acestea, formatul evenimentelor politice din ţară, având în vedere votul de neîncredere acordat guvernului Filat şi demararea negocierilor privind formarea unui nou guvern, deconspiră şi totodată descalifică tentativa grupului aşa-zis “reformator”. Scopul real care se ascunde în spatele “drapelului reformei” îl constituie menţinerea cu orice preţ la guvernare, prin neconformarea faţă de decizia Consiliului Republican al PL, şi anume, decizia de a nu susţine candidatura compromisă a premierului în exerciţiu Filat de la acea dată. Subtextul declaraţiei semnate de pretinşii reformatori este următorul: mai bine într-o guvernare ruşinoasă cu Filat premier, decât într-o opoziţie, chiar şi onorabilă.

Atitudinea conducerii partidului nu s-a lăsat aşteptată şi sâmbătă, 13 aprilie, s-a întrunit Consiliul Republican al partidului în cadrul căruia gestul “reformiştilor” a fost apreciat drept trădare şi încercare de slăbire a poziţiilor partidului. Totodată, au fost excluşi din rândurile partidului toţi organizatorii şi retrasă susţinerea politică a demnitarilor implicaţi în acest act scandalos.

Tineretul Liberal Criuleni face apel către toţi membrii Partidului Liberal să respingă orice încercare de a zdruncina unitatea Partidului Liberal, care este unica forţă poliitică reală ce luptă cu corupţia, cu contrabanda, cu abuzul de putere, asigură respectarea normelor democratice şi implementarea lor în societatea noastră, apără şi promovează adevărul istoric şi optează pentru bunăstarea întregii populaţii a Republicii Moldova, nu doar a anumitor clanuri mafiote.

Apreciem şi susţinem deschiderea partidului declarată de către Preşedintele Mihai Ghimpu pentru revenirea celor rătăciţi în partid, dar solicităm mai multă prudenţă, pentru a nu admite astfel de tentative pe viitor. Schimbarea în bine a fost iniţiată de către Mihai Ghimpu împreună cu Dorin Chirtoacă şi a fost susţinută de majoritatea chişinăuenilor, datorită cărora a început din 2007 să se realizeze în capitală. Schimbarea pînă la capăt trebuie s-o realizăm noi toţi, împreună cu Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă.

Aprobată la 28.04.2013 de Conferinţa Filialei Teritoriale CRIULENI

Sursa: www.pl.md

De sărbătoarea Tricolorului Partidul Liberal exprimă condoleanţe familiei CRĂCIUN din Criuleni