Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

PL — nobleţe şi curaj

|versiune pentru tipar||
PL / 8 mai 2013
Partidul Liberal

Ieri, 7 mai 2013, ex-preşedintele Organizaţiei Teritoriale a Partidului Liberal Călăraşi, Ştefan Chitoroagă, a convocat ilegal, în pădurea din Călăraşi, “o şedinţă” a Biroului Permanent Călăraşi cu prezenţa unor primari şi colegi de partid din teritoriu.

La “şedinţă” au fost prezenţi aşa-numiţii “reformatori” şi au încercat să-i convingă pe cei prezenţi că ei au dreptate şi că trebuie să treacă de partea lor.

Colegii de partid care au fost prezenţi, cu excepţia aşa-zişilor “reformatori”, au accentuat că ei sunt cu Partidul Liberal, pentru Preşedintele Mihai Ghimpu şi nu tolerează trădarea şi nici pe trădători. Aceştia le-au spus reprezentanţilor “reformatorilor” că n-au decât să-şi facă un alt partid, un “partid al trădării”.

Precizăm că această şedinţa a fost convocată ilegal întrucât conform hotărârilor Consiliului Republican PL din 13 aprilie 2013, Ştefan Chitoroagă a fost eliberat din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Teritoriale a Partidului Liberal Călăraşi.

Aceeaşi situaţie s-a întâmplat şi în Filiala Dubăsari unde V. Marinuţă şi-a făcut din nou apariţia, crezând că în lipsa Preşedintelui PL, Mihai Ghimpu, va avea susţinere. În pofida faptului că V. Marinuţă a fost responsabil de Filială, acesta a primit doar 2 voturi pro, restul au rămas pe poziţiile de susţinere a Partidului Liberal şi nu a trădătorilor “reformatori”. La Ungheni, în cadrul şedinţei la care a fost prezent şi Preşedintele Mihai Ghimpu cu Vicepreşedintele PL Boris Vieru, ex-preşedintele Filialei Teritoriale Ungheni, Anatol Arhire, din peste 50 de membri prezenţi a fost susţinut doar de 17, dintre cei care l-au susţinut au fost persoane apropiate, altii însă nu au conştientizat situaţia la moment. Donduşeni şi alte filiale teritoriale au avut situaţii similare, dar membrii filialelor nu au susţinut “reformatorii”, doar o singură oganizaţie, cea din Nisporeni, condusă de Ion Lupu, a votat pentru convocarea Congresului Republican.

Amintim, Organizaţiile (Filialele) Teritoriale ale Partidului Liberal prin hotărârile Birourilor Permanente susţin activităţile şi deciziile Partidului Liberal şi condamnă vehement acţiunile de trădare ale aşa-zişilor “reformatori”.

În conformitate cu hotărârea Consiliului Republican al PL din 13 aprilie 2013, Biroul Politic convocat în şedinţă ieri, 7 mai 2013, a luat decizia de a fi organizate Conferinţele în următoarele filiale teritoriale: Cahul, Ungheni, Făleşti, Cimişlia, Călăraşi şi Donduşeni.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Mesaj de felicitare de Ziua Europei Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova